Veckans ord – LÄSA

Ordet för vecka fyra hos Susanne är LÄSA.
Jag tycker om att läsa, tyvärr har jag sedan jag blev chefredaktör haft alldeles för lite tid för att läsa böcker som kräver att man läser mer än två, tre sidor per dag för att hänga med.

Den här håller jag på med nu, i mycket lugn takt.

Därför satsar jag mer på böcker som ger mig andlig och mental styrka. Jag har fortfarande Keplers ”Lazarus” oavslutad då den dröp av bestialiskt våld… Det har kommit ut en ny Kepler efter det, ”Spegelmannen”, men den lär vara minst lika detaljerad i våldsbeskrivningarna, så nej tack. Synd på ett sätt, för jag gillade kommissarie Joona Linna ❤

De första böckerna som Kepler skrev i serien om Joona Linna var filmatiska och spännande, men vad hände sedan?

Jag läser förstås också många tidningar, såväl dags- som veckotidningar. Men då det kommer till böcker så ska de vara lugna och vägledande eller också något slag av biografier som berättar om riktiga människors upplevelser och liv.

28 reaktioner på ”Veckans ord – LÄSA

 1. Jag har läst både Lazarus och Spegelmannen. Lazarus är otäck men hans senaste är hemsk.
  Läsa är ett bra tidsfördriv när man inte kan umgås.
  Snökramar från oss

  1. Ja, alltså Lazarus vet jag inte om jag nånsin kan läsa ut… allt för mycket detaljerat våld där blodet rinner och halsar skärs av.
   Jag frågar mig bara. MÅSTE man frossa i detaljerna? 😀
   Om Spegelmannen är hemsk så… får nog bli för mig tyvärr…
   Kepler är ju inte bara en ”han” – det är ju ett par som skriver böckerna.
   Kramar!

 2. Samma här: försökte på en ”Kepler” och bestämde ”aldrig mer”. Nu sträckläser jag en mängd Agatha Christie – och visst är mönstret detsamma rätt ofta, men det finns varianter! Men att komma ihåg vem som är vem och var och i relation till vem är svårt, läser endast på kvällen. Men i en bok kan man gå bakåt och kolla…

 3. Intressant det du beskriver om läsandet. För visst är det så! Det skiftar under livets gång. Jag vill ha lite blandad kompott. Något som ger mig tankar och styrka, inget våld. Deckare om de inte är alltför hemska.
  Torsdagskram!

 4. Här är vi totalt olika. Älskar Keplers böcker, men har inte läst den senaste än. Väntar på pocketversionen.
  Andliga böcker är alldeles för flummiga för mig. Tur att vi alla är olika så att alla författare och de olika genren hittar ett hem.

 5. Läser inga deckare. Tycker inte att de tillför mig något. Det finns våld tillräckligt i levande livet. Har just läst Nina Burtons Livets tunna väggar.

 6. Du vet säkert att jag gärna läser dessa fasansfulla böckerna, men även andra lättsammare går bra, den är säkert intressant den du visar på bilden.

 7. Tilltalande titel på den boken du har på bild. Några försök till Kepler har jag gjort, för som du så gillare jag Joona Linna, namnet är ju poesi i sig, men det har inte blivit fler.

  1. Joona Linna, poesi – ja ❤ Han är ju finne och säger en del på finska i böckerna, vilket författarna måste ha granskat för allt är rätt 🙂
   Nä, det är ju inte Joonas fel att böckerna blev bestialiska nu mot "slutet".

 8. Jag håller helt med dig om att Keplers böcker har blivit allt för blodiga och hemska så jag har inte heller läst den senaste. Jag gillar också Jonna Linna så det är verkligen synd.
  Den där boken som du läser ska jag verkligen kolla upp, den ser ut att passa mig perfekt. Just nu läser jag en bok av Tomas Sjödin som heter Ljudet av tystnad. Det går inte heller särskilt fort men den har mycket tänkvärt i sig.

  1. Det är en finlandssvensk författare som skrivit boken jag har på bilden, men via nätet ska man säkert kunna köpa den även i Sverige.
   Ja, … synd att Keplers böcker är för blodiga och våldsamma – då jag bara är intresserad av Joona Linna ❤

 9. Jag gillade också dom första böckerna från keppler men som du sa det är väldigt mycket brutalitet i dom sista.
  Jag är ju en allätare när det gäller böcker och läser det mesta men mina favoriter idag är
  Jan-Philipp Sendker – Konsten att Höra hjärtslag
  och
  Camilla Davidssons – Under vintergatans alla stjärnor

  Böcker för ens själ 🙂
  KRAM

 10. Heisann, helt enig med deg > bøker og lesing bør være oppbyggende og gi positiv effekt. Det kan godt handle om triste saker, men dersom det ikke gir innsikt og kunnskap, lar også jeg dem ligge. Det samme med filmer. Orker ikke å se på vold og grusomheter. Litteratur i vid forstand, skal være avkobling og berikelse.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.