Fem en fredag – ISBRYTARE

En av många vackra stränder. Spanien, Andalusien, Atlantkusten.

Veckans utmaning hos Elisamatilda!

Skulle du hellre ha 10 hobbys eller 1 passion?
– En passion låter inte så illa, men börjar då tänka på kärlek ❤ Har gärna många hobbys fastän jag inte hinner med så mycket mer än mitt jobb. Jobbet är således en hobby, pusslen ett annat, skriva dagbok, läsa, blogga… ja, jag vill ha flera hobbys.

Vad är det konstigaste i ditt kylskåp?
– Där finns inget konstigt alls, kollade nyss men kom inte på nåt som skulle vara konstigt eller inte höra hemma där 😀

Vilken är den vackraste plats du har sett?
– Finns många vackra platser och först kommer jag att tänka på sandstränder av olika slag. Sedan furstendömet Monaco innan det byggdes ut alldeles förfärligt. Kanske den så kallade James Bond ön i Thailand ändå vinner priset. Men min hemstad Lovisa är också en otroligt vacker plats med sin närhet till havet ❤

Vilken låt har du spelat mest den senaste veckan?
– Lyssnar inte så mycket på musik men har en spellista på Youtube. ”Just idag är jag stark” med Kenta är fin, ”Jotain niin oikeaa” med Juha Tapio och ”Sinä ansaitset kultaa” med Jari Sillanpää.

Är du en sparare eller spenderare?
– Både och. Har ett konto där det finns en buffert om det skulle gå så att jag blev allvarligt sjuk eller arbetslös. Annars bryr jag mig inte så mycket om vad saker och ting kostar, så länge jag tycker att jag har råd med dem. I den mån som det betyder att alla ska överleva, och jag spenderar så mycket på lokal nivå som jag kan. Jag ger också pengar till olika välgörenhetsändamål.

33 reaktioner på ”Fem en fredag – ISBRYTARE

  1. Det känns säkert tryggt.
   Och går jag bort så får min syster min buffert eller en del av den (vi har tyvärr arvsskatt i Finland…) men det känns bra i så fall då jag inte har barn.
   Kramar till er!

   1. Jag har svårt för arvskatter. Det är ju redan skattade pengar som du har redan skattat för. Och så ska någon annan också skatta för.

   2. Ja, gissa om många i Finland tycker att arvsskatten borde slopas. Någon har betalt skatt så gott som hela livet, sparat pengar, vunnit pengar, ärvt pengar.
    Och så ska den egendomen beskattas på nytt…

 1. Den rubrikbilden värmer i kylan här.
  Gillar dina svar och skrattade lite att du fick kolla vad som fanns i ditt kylskåp;-)
  Med tanke på att ditt jobb är din hobby så hinner du med mycket vid sidan om också. Å härligt att få betalt för att man får utöva sin hobby. Nästan som att vara professionell idrottsman;-)

  1. Mitt jobb ”måste” vara en hobby för att det ska kännas angenämt för mig.
   Jag älskar Nya Östis, lokaltidningen som blev ett slags arv efter den tidning som fanns förr i Lovisa, Östra Nyland.
   Men den slaktades av en stor koncern, och nu hoppas jag att en sådan grej aldrig ska hända igen. Lovisa behöver sin svenskspråkiga tidning.
   Också om vi bara har möjlighet att vara en tidskrift.

 2. Läser dina svar, intressant. Läste också om James Bond ön i Thailand. Där har jag varit, mycket otroligt vackert där. Men det finns så många ställen över hela vår jord, så jag har svårt att bestämma ett enda.
  Fredagskram!

  1. Visst är det svårt att välja en enda vacker plats ❤
   James Bond-ön var fin, men mycket annat i Thailand är det också. Och som sagt, många platser på vår jord.
   Fredagskram!

 3. Håller med om att Lovisa är ett vackert ställe att bo på! Vi tycker lika om pengar, en buffert är bra att ha men man behöver inte gneta med allt.Trevlig helg

 4. Visst är det något speciellt med sandstränder!
  Och pengar ska både sparas och spenderas, det tycker jag med, är också månadsgivare till en SOS by i Kina.
  Ha en trevlig helg!

  1. Fint att du är månadsgivare! Jag stödjer också kontinuerligt ett barnhem i Bolivia som drivs av en gammal skolkompis till mig.
   Dessutom ger man ju till andra insamlingar. Så länge jag har råd med det gör jag det gärna.
   Trevlig helg!

 5. jag upphör aldrig att förvåna mig över hur vackert det är överallt i Sverige. det hindrar ju inte att en kan hitta vackra ställen på andra håll i världen. försöker tänka på att ha lite sparat ifall hus eller bil faller samman

  1. Ja, det finns otroligt många vackra platser på vår jord. Där vi bor och utomlands.
   Jag har en liten buffert, klarar mig en kort tid om jag blir sjuk en tid och inte kan jobba, eller om jag blir utan jobb.

 6. Roligt att läsa dina svar. Du har en buffert, skrev du. Det har jag också, jag har sparat för att ha ”på gamla dagar”.Kanske har jag rentav snålat lite. Men vet du vad, för en tid sedan kom jag på att de ”gamla dagarna” – de pågår precis just nu! En revolutionerande insikt! Det betyder inte att jag tänker börja slösa, men jag ska unna mig lite nånting. Små saker: jag ska köpa de böcker jag vill ha, jag ska ”äta ute” (när det igen blir riskfritt), jag ska anlita någon firma för att tvätta fönstren i vår. Sådant.
  Skriv jättegärna om ditt jobb, jag tycker det är så trevligt att få höra om en chefredaktörs arbete.
  Til sist: Här kommer den förargliga och irriterande språkpolisen: Det heter en hobby, hobbyn, flera hobbyer.
  Må väl.

  1. Jag funderade faktiskt på ordet hobbyer… att ändra till det fastän Elisamatilda använde hobbyn. Och så funderade jag på hobbies… men lät det vara 😀
   Bra att du nu börjar unna dig något litet extra på ”gamla dar”.
   Kram!

 7. Vacker bild från Spanien. Snart dundrar det till och folk börjar resa igen! ( även om vissa säkert nog aldrig riktigt slutade resa…) Bra med buffert! Det har vi med. Klarar oss nog ca.6 mån om det behövs och vi snålar extra mycket. Fint att du ger till välgörande ändamål. Det gör vi med. 😃

  1. Vaccineringen går långsamt i Finland, jag antar att jag får mitt tidigast på hösten, så jag vågar inte resa före det.
   Virusmutationer har vi också fått över till oss och ingen vet hur de utvecklas.
   Pessimist är jag inte ändå 🙂 Vi ska besegra pandemin, men det tar tid. Och sluta leva, det kan man ju inte.

   1. Jo vi har precis samma situation. Dock tycker jag folk är en aning otåliga och gnälliga här hos oss. Det tar ju faktiskt en tid att vaccinera över 5 miljoner människor ( mängden befolkning i Minnesota). Detta sker ju inte över en natt.
    Jag hoppas på vaccinering till juli. Vi får ju se…. Den som väntar på ngt gott heter det ju.

 8. James Bond ön är vacker! Väldigt vacker, jag älskar öarna i Malasyia och Thailand, bodde i Malaysia i 4 år under tonåren och det gav mig så många fina minnen =)

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.