Ibland är man disträ

I dag efter duschen skulle jag spreja balsam i mitt hår. Det finns i den bruna flaskan till vänster.

I tankarna grep jag dock den vita flaskan och hann ge håret en liten dusch innan jag insåg att jag hade sprutat tvättmedel för glasögonen i håret! 😀

Ja, ibland är man disträ.

Mina tankar har kretsat kring allt möjligt som har med jobbet att göra den senaste veckan. Extra energi har gått åt till att försvara bland annat tidningens linje. Men sådant hör till, det är knappast första  eller sista gången som läsare har synpunkter om en tidning. Särskilt lokaltidningen är extra älskad och läsarna månar om dem. Då kan man inte undvika att en del av dem kommer med fräna synpunkter på vårt linjeval.

Majoriteten verkar gilla vår tidning. Upplagan har stadigt ökat de två senaste åren. Bara i december fick vi 40 nya prenumeranter. Det är unikt i en tid då papperstidningar mestadels tappar prenumeranter.

Diskussionerna ska få leva, olika åsikter får finnas.
Jag hoppas också att jag får fortsätta skriva om mitt jobb på min blogg. Jag försöker göra det i positiv anda, hela tiden.

På en tidigare arbetsplats förbjöd ledningen mig att blogga om mitt jobb. Några kolleger ogillade min blogg, det räckte. Och ändå skrev jag även på den tiden enbart positiva saker om det jag gjorde i jobbet.

22 reaktioner på ”Ibland är man disträ

 1. Det är lätt att ta fel men tur det inte var något som skadade håret.
  Ibland får man lägga energi på onödiga saker.
  Kram från ett vintrigt Rottne

 2. Br@ jobbat med tidningen.
  Jag använder linser större delen av dagen men på kvällarna blir glasögon om jag vill kunna se nåt. Men har aldrig använt glasögonspray i hela mitt liv. Putsdukar är fantastiska och hamnar aldrig i håret. Dessutom är bra även för mobilskärmar och liknande med.

   1. För mig är det för många moment bara. Jag tycker de putsdukarna är enklare. Har lite här och var hemma och även på jobbet.

   2. Hmm… det har jag aldrig märkt. Jag har använt glasögon samt linser sen jag var 16 år. Kanske har du rätt. Vi håller oss till det vi tror på.

 3. Tvättmedel för glasögonen i ditt hår – hahaha. Då var det väl bara tvätta om håret;-)
  40 nya prenumeranter bara i december är ju helt otroligt! Gissar att pandemin är en bidragande orsak till att fler vill läsa lokala nyheter. Man tar sig ut mindre, en vill hålla sig informerad ändå.
  Du är ju chef! Alltså är det du som bestämmer om du får skriva om tidningen i din blogg. Dessutom är din blogg ju en draghjälp för tidningen.
  Att man inte får skriva negativt om sin arbetsgivare, det vet jag. Åt andra sidan är ni ju ingen ”vanlig” tidning/arbetsgivare.

  1. Jag sköljde lite extra i handfatet bara 🙂
   Jo, du har säkert rätt, pandemin bidrar till att folk vill ha sällskap av en tidning. Har tid att läsa.
   Heh, jag hade glömt att jag är chef och bestämmer själv 😀 Någon i styrelsen kunde kanske ha nåt att invända, men jag tror inte dom har det.
   Just av den anledningen att jag här försöker ge ett lyft åt tidningen, berätta om hur vi gör den och mycket roligt man får vara med om i jobbet.

 4. ”Först schampo, sen balsam”. Jag tvättade håret i balsam för inte så länge sen och undrade vad som hänt med min hårkvalitet!

 5. Nämen, det är ju DIN blogg alltså borde DU får skriva om vad du vill! Det är ju klart, om du hängde ut kollegerna, men det tvivlar jag verkligen på. Men visst märker man vad folk vill läsa på bloggen ens. Om jag skriver om politk tex har jag färre som läser än om jag skriver om det gamla vanliga och vardagliga…. ( Bra med rengöringsmedel i håret tycker jag med! Nu kan du se det bättre! 😆)

  1. Du har helt rätt, jag hängde aldrig ut nån kollega, skrev aldrig personers namn. Jag skrev om hur roliga en del jobb var.
   Men jag antar att det hade med skilsmässan att göra. Då det i min blogg även fanns inlägg om den, där jag var öppen om hur jag upplevde allt, så tyckte kanske någon att det inte fick förekomma nåt om arbetsplatsen där som jag skrev allehanda ”dynga” 😀

 6. Underligt att du inte skulle få skriva om ditt arbete, intressant att få läsa för undertecknad.
  Hoppas du får göra det i fortsättningen.
  Man är ju så mycket mer än sin yrkesroll.

  Ha en fin dag.

  1. Ja, det var alltså för några år sedan som jag kallades in till en chef som sa att jag inte får skriva om mitt jobb på min privata blogg. Inte ens fastän jag gör det enbart i positiv anda.
   Nu är jag chef för en tidning själv och jag tror inte att styrelsen har något emot att jag då och då berättar om vad jag sysslar med 🙂
   Ha en fin dag!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.