Lovisabyggnader, Forum och elevhemmet

Jag har garanterat visat dessa bilder förr. Men få låter sig troligen störas av det. Under påskhelgen traskade jag runt lite i min närmiljö och det resulterade i dessa foton.

Träbyggnaden är det gamla elevhemmet, som brukar väcka många minnen hos dem som var unga på 1950-1960-talet? Kanske till och med på 1970-talet?

Den andra bilden visar en av våra ståtliga byggnader vid torget. Kallas Forum. Här har funnits allt möjligt från gästateljé till ungdomsgård och stadens fritids- och kulturkansli.

12 reaktioner på ”Lovisabyggnader, Forum och elevhemmet

 1. Minnen, jo, också från slutet av 1970-talet. Då bodde jag i lärarbostaden i nedre våningen till vänster, tror jag hade tre fönster mot gatan. Har inte ens foton av hur det såg ut inuti! Men minns mina gardiner och det stora sovrummet som oftast var mörkt och endast möblerat med säng, strykbräda och klädhögar!

 2. Nu är du där igen, och visar vackra gamla hus. Jag har haft tur under mina år i skolan, jag har haft promenadväg till skolan, och hem igen. Till, och från Yrkesskolan cyklade jag först, sedan moped.
  Svante

 3. Kan inte minnas dessa byggnader. Tror nog de flesta av dina läsare att ett selektivt minne och är glada att se bilderna igen:-)

 4. Tack för Lovisabilderna!
  Det gör absolut inget om du visar om samma motiv från din fina stad. Hellre en bild för mycket, än en för lite. Jag njuter alltid av dina stadsbilder.

  1. Trevligt att höra! Jag hoppas på ens lite varmare väder än +4 och mindre blåst för att kunna vara mera ute och fota.
   Ja, jag vet – det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder 😀
   Men längtar efter vårens värme.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.