Bland det finaste jag sett

Jag blir bara mer och mer lättrörd ju äldre jag blir. Jag grät när jag såg Christian Eriksens lagkamrater bilda en skyddande mur runt honom då han fick förstahjälpen efter hjärtstoppet i matchen mot Finland.

Och ikväll… Den vackra hyllningen som hela stadion med allt från belgare till danskar och andra fotbollsfans gav till Eriksen, som lyckligtvis överlevde sjukdomsattacken… Jag blir SÅ berörd och rörd. Det här är idrott när den är som bäst. I kulisserna slängs glåpord, rasismen sticker upp sitt fula tryne, fansen skriker fula saker till varandra. Men i kväll enades många världen över (inte bara i Europa) av denna hyllning.

Danmark förlorade tyvärr mot Belgien i kvällens match. Matematiskt sett kanske förlusten gynnar Finland, men jag har svårt att tänka så. Mycket står på spel i sista omgången, Finland möter Belgien på måndag. Danmark möter Ryssland. Vad som helst kan ännu hända.

Vackert också hos väninnan Outis föräldrar i Garnison i dag. Familjen har en helt fantastisk trädgård som egentligen borde vara med i de Öppna trädgårdarna, så fin är den ❤

Outi bor i Stockholm, men brukar besöka Lovisa och Finland en eller två gånger per år. Pandemin har förstås nu gjort sitt för att vi inte har kunnat träffas så ofta. Men kanske läget blir bättre, så småningom.

15 reaktioner på ”Bland det finaste jag sett

 1. Även jag fick gåshud när jag såg hyllningen. Överlag var matchen känsloladdad tycker jag. Parken i Köpenhamn var fullsatt. Så såg det ut på tvn i alla fall. Å hur åskådarna sjöng! vilken inramning. Så himla synd att Denmark inte fick med sig några poäng alls. Belgien är ju redan vidare, Ryssland och Finland har ju tre poäng var. Så även om Denmark slår Ryssland i sista matchen blir det antingen en målskillnadsaffär eller inbördes möten…

  1. Ja, det var verkligen toppen och berörande på många sätt – och fullsatt verkade dom ha haft tillstånd att få ha.
   Målskillnadsaffär blir det om vi inte tar poäng av Belgien. Vi ska minsann kämpa!

 2. Tyvärr missade jag det. Jobbade. Lyssnade på radio, men de två kommentatorerna är totalt värdelösa. Babblar om oviktiga saker.
  Jag ville också lyssna på Ungern och Portugal matchen. Delvist hade de väldigt låga tankar om ungrarna, och delvist pratade de om Caroline Seger som fått nåt pris. Visst är det viktig också, men kanske inte just under pågående matchen.

 3. Och där publicerade du en ‘Poppius’! Jag är ju inte så väldigt intresserad av fotboll, ser alla matcher som ”råkar” komma i vår TV med ett halvt öga, Dagens matcher har jag i princip inte alls sett. Jag är en verklig tråkmåns i fotboll, ishockey och innebandy… Nu marsch till utesängen!

 4. Ja, man blir mer och mer lättrörd med åren. Kanske för att man börjar uppskatta och uppleva saker och ting på ett nytt sätt? Jag blir numera tårögd när vi hissar flaggan här hemma, det är så vackert. Tårar att vänta på midsommarafton, alltså.
  Invecklad matchmatematik, har inte orkat sätta mig in i krumelurerna. Hur som helst, måndag blir en spännande dag! Och det blir hett om öronen också på andra sätt: 29 grader utlovas för Åbo. Ja inte mig emot – som pensionär behöver jag tackålov inte jobba. Och midsommarstädningen är till stor del redan klar, skryt skryt, så jag behöver inte städa heller.
  Ha en sköön helg!

  1. Visst är det så – jag kan också bli rörd av nationalsången, av flaggan osv.
   Och jepp! Måndagskvällen blir spännande, lite synd att det är så sen match som kl. 22, jag borde lägga mig före 23, men nu går det ju inte 🙂

 5. Hyllningen var underbar och även lagkamraternas skydd när han låg där utsatt för världens ögon 👀.. Fotboll är enormt tråkigt även hockey i mina ögon men jag kan titta lite när det är EM, VM eller OS.. Men då är det mest stämningen runt om som jag tilltalas av inte sporterna i sig.. Ha en fin helg nu 👍 kram 🤗

  1. Ja, den där skyddsskölden var fin ❤
   Fotboll är på det sättet tråkigare än hockey att spelet är långsamt. Men nu är Finland med för första gången nånsin 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.