Många fjärilar i sommar sägs det

I går hade jag denna gäst på min balkong. Har aldrig hänt förut. Min syster säger att de trivs för att jag har så många blommor. Kanske dofterna av luktärterna lockar dem?

Hur som helst, det lär finnas många fjärilar i år.

Jag försökte ”skrämma” ut den till friheten. Men vad gjorde fjärilen? Jo, den flög upp i taket, slog ihop vingarna och satt där resten av kvällen och hela natten antar jag. På morgonen var den borta och jag hoppas att den hittade ut från balkongen.

Jag brukar rädda getingar och andra flygfän. EN gång. Men kommer de tillbaka in är det Raid-burken, krig och döden som gäller. Samma taktik kan jag inte tänka mig ta mot fjärilen ❤

Men hade den kommit in i bostaden tror jag inte att den hade hittat ut… och då hade den troligen gått en långsam död till mötes.

Eller vad säger ni mina bloggvänner? Tips på att få ut fjärilar ur bostäder?

24 reaktioner på ”Många fjärilar i sommar sägs det

 1. De brukar hitta ut om man har öppet någonstans. Följande insekter dödas omedelbart getingar, mygg och flugor.
  Andra får vara kvar eller så tar jag ut dom.
  Kramar från oss

  1. Ja, jag tror att fjärilen hittade ut på morgonen. Vill ogärna döda dem, men kommer de in i bostaden har jag troligen inga alternativ.
   I något skede dör de ju ändå då de inte har frihet och nektar.
   Kram!

 2. Idag såg jag massor av dessa nässelfjärilar ute.
  Jag brukar kupa händerna över en fjäril och när jag känner att den fladdrar, håller jag ihop fingrarna så tätt som möjligt. Fortfarande med kupade händer. Går alldeles utmärkt och fungerar alltid.

   1. Okej. Ett annat sätt: Ta en burk av något slag och en pappskiva. Burken på fjärilen, skjut skivan sakta och försiktigt under burken så fjärilen är fångat i burken. Bär ut den, lyft bort skivan.
    Så gör jag med andra insekter.

 3. Håller helt med dig! Myggor och getingar överlever inte hos mig, ingen pardon. De dör direkt om de inte är snabbare än jag som är beväpnad med en tidning eller en bok;-)

  1. Hahaa! Vi är inte direkt fredliga då det gäller dessa insekter.
   Fjärilar är vackra, men jag tycker ändå att de är lite obehagliga inomhus, vet inte varför.

 4. Jag ser fjärilarna som mina kompisar, men de ska helst hållas ute. På landet har jag ofta nattfjärilar inne som blir lite väl närgångna, sätter sig på mig och kittlas. De får vara men de större måste ut och då funkar oftast burkmetoden. Det har hänt att jag burit ut vilande fjärilar i händerna också, tar man varsamt i dem så går det bra. Nog är de vackra, som på din fina bild.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.