Paus i skugga under träd

Värmeböljan håller i sig. Har tappat räkningen då det gäller hur länge den pågått. Är vi inne på fjärde veckan?

Förde tre postcrossing-kort till brevlådan vid K-Supermarket och handlade samtidigt lite där. Fick ingen skjuts i dag men jag har två korgar på min cykel så det mest nödvändiga får jag alltid hem.

Har uppförsbacke hela vägen hem, så det gäller att gå på den skuggiga sidan av Östra Tullgatan. Pausar halvvägs under ett stort träd.

I går hade jag tänkt skåla för Schweiz. Jag önskade att laget efter straffsparkarna skulle ta sig vidare i fotbolls-EM. Laget hade ju klarat hela den 30 minuter långa förlängningen med tio mot elva man.

Men jag tog ut glädjen i förskott. Spanien var bättre på straffarna och skickade hem Schweiz 😥

Nu får vi heja på Danmark!

Ska på 50-års fest i dag så jag missar troligen Danmarks match, men det går ju att se höjdpunkterna i repris efteråt.

18 reaktioner på ”Paus i skugga under träd

 1. Lite otur Belgien hade med bollen denna gång. Det gick ju dåligt även för Spanien. Dock mindre dåligt. Idag kommer jag att heja på Danmark.

  1. Och bra gick det för Danmark. Hurraaa!
   Jag var på 50-års fest, men fick ett par sms av min syster som berättade läget i halvtid och efter fulltid. Lagom diskret att hänga med resultatet i alla fall 🙂

   1. De var bra. Märkligt att ingen annan var intresserad av matchen. Även om det var en 50-års kalas. Jag är otroligt ointresserad av sport, förutom just när det är EM VM och OS. Och när jag pratar om det i jobbet märker jag att många är likadana. 😀⚽️🥅

   2. Tror nog att en och annan tittade lite försynt via telefonen vad resultatet var.
    Men jag tycker att jag vill umgås med den som fyller år och med andra gäster i stället för att hela tiden kolla telefonen – det känns inte artigt att låta en match gå före vänskap och umgänge 🙂

 2. Här har det varit värmebölja sedan 28 maj. Kanske samma hos dig. Ja, jag hade också hoppats på Schweiz som var så skickligt och hade världens bästa (och snyggaste) målvakt, Men Spanien drog längsta strået och får nog möta Italien i den ena semin. Spännande. Hoppas på Italien, vilket jag dock inte får säga högt till mina spanska grannar;-) Å Danmark lyckades också ta sig vidare. Tänk om England spöar Ukraina, vilken dröm semi det skulle bli.

  1. Det kan ha varit värmebölja lika länge här. I någon statistik nånstans läste jag ändå att onsdagen den 2 juni var kall i Finland, men minns inte temperaturen. Kanske jag har den i min pappersdagbok 🙂
   Hoppas Danmark klarar sig hela vägen. Varken England, Spanien eller Italien är mina favoriter, men sedan då det blir en match mellan två lag formas ändå en favorit även av dem.

 3. Vad bra att det trädet fanns. Uppförsbacke, cykel och den här värmen är ingen bra kombination.
  Trött idag, kraftig skyfall, åska och blixt inatt och en livrädd hund. Ändå är det lika varmt idag

 4. Helt nödvändigt med träd att pausa under. Själv ligger jag ofta i en vilstol under ett äppelträd och skådar in i kronan, med en ljudbok i öronen.

  Här funderar jag över språket, finskans ”viedä” som märks i finlandssvenskan – ”föra”. Det avviker från rikssvenskan, där för vi inte så ofta ting. Roligt att jämföra.

  1. Språk är hur intressant som helst! Ordet ”viedä” har ju också många betydelser. Viedä alttarille = föra till altaret, följa till altaret. ”Vien roskiksen ulos” = jag för ut skräpet. Osv. Ja… du vet 😊

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.