Härliga dagar, full fart!

I går var jag på modeshow, arrangerad av tretton lokala företagare och av vår aktiva företagarförening i stan.

Efter showen firade vi Företagardagen som infaller i dag, men vi åt middag och umgicks redan i går kväll.
Det var en mycket trevlig fest och supergod mat på restaurang Kapellet. Jag fotograferade serveringsbordet innan locken för varmrätterna hade tagits av och anstormningen av hungriga gäster satte igång 😂

Jag tog halva fredagen ledigt då jag med min syster handlade till mamma. Efter det hade jag ostfest med goda vänner. Igår var jag också ledig nästan hela dagen. Modeshowen var i och för sig ett jobb, men middagen efteråt fritid fullt ut.

I dag har jag därför jobbat sex timmar. Det är skönt att själv kunna bestämma arbetstiden. Att ha frihet under ansvar. Finns massor som behöver göras vecka ut och vecka in.

Jobbet med lokaltidningen tar aldrig tar slut. Den ska ut varje vecka med intressant innehåll, det är ett tungt och krävande jobb, men tillsvidare tycker jag mycket om det – så länge som jag har möjlighet att styra det själv 💪

7 reaktioner på ”Härliga dagar, full fart!

  1. Ja, visst är det så. Lite stressigt ibland om det gäller nyheter som fort ska ut.
   Men på Nya Östis har jag myntat orden ”Vi stressar inte” 🙂
   Vill att de som jobbar för oss ska trivas och inte känna press på sig.

   1. Jag gillar inte heller stress, men jag har märkt att allt jag gör gör jag alltid i sista sekunden. Nyhetsbladet, börja sy klänningen eller förbereda egentligen vad som helst. 🤪 O så undrar jag alltid varför gör jag på det sättet.

   2. Visst är det lite mystiskt. Man väntar till sista minuten när man borde egentligen fixa det direkt på första minuten. Jag kan fundera över vad är det som styr. För det känns att det är inte jag. 🤓

 1. Vilken läcker och pampig utsmyckning på det buffébordet – WOW. Jag menar om självaste modeshowen rapporteras i Nya Östis och dig som fotograf och skribent, så är det väl självklart att middagsbuffén efteråt räknas som arbetstid;-)
  Det finns egentligen bara fördelar med att ha eget företag, där man kan bestämma när, hur och hur mycket man vill/kan jobba. Enda nackdelen med egen firma är administrationen tycker jag.

  1. Administrationen har jag överlåtit till en bokföringsbyrå, eller klart att jag måste samla mina kvitton och fakturor själv.
   Men bokslut och annat kan jag inte göra, jag betalar bara snällt den moms som krävs.
   Och arbetstid har jag ju inte direkt, samma summa kan jag fakturera alla månader för mitt jobb.
   Men just friheten är mycket värd, att ganska långt kunna styra jobbet själv.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.