Skön höstkväll, vägen hemåt

Det har varit +12 grader varmt och ännu nu vid halv tio på kvällen är det +10. Ingen blåst, inget regn. Mycket skönt.

På grund av layoutjobbet har jag tagit sovmorgnar och sedan jobbat med tidningssidorna mot eftermiddag och kväll.

Här är jag på väg hemåt från kontoret där tidningen layas. Jag leder cykeln längs trottoarer och grusgångar då jag ännu saknar lampa bak på cykeln. Löven prasslar så fint under fötterna och det känns tryggt att gå genom mitt kära Lovisa ❤ Så borde alla få känna det.

Tänker ofta på oroligheter som drabbar världen och olika länders invånare. Våld, tortyr, översvämningar, bränder, jordbävningar och vulkanutbrott. Bilar sätts i brand, människor skjuts på öppen gata och våningshus drabbas av explosioner – mycket sånt i kära grannlandet Sverige nu 😢

Jag tar genvägen bakom Hesburgers lilla kioskrestaurang, över rådhusets bakgård, hemåt.

27 reaktioner på ”Skön höstkväll, vägen hemåt

  1. Näää 😀 Jag bryr mig inte om dans och inte den sortens musik.
   Dessutom har jag jobbat alla dagar heltid, också lördag-söndag denna vecka då en annan person i nyckelställning på NÖ är på semester.

 1. Du har haft bättre väder än vi. Här har det blåst storm i två dagar nu, men bara regn sent på kvällen och under natten. Temperaturen upp till 14 grader. Så jag klagar inte än.

  Ja, vad gäller våldsdåd är Stockholm och Göteborg snart ikapp Malmö. Det som skett i Göteborg är hemskt och den här gången kan ”man” inte ens skylla på invandrarna. Brottsutvecklingen i Sverige går åt helt fel håll. Dessvärre spelar det ingen roll hur grovt ditt brott ha varit, straffet står inte i proportion till gärningen. Dessutom behöver brottslingen nästan aldrig sitta av sitt straff. H*n är ute efter max 2/3 delar av strafftiden, ofta tidigare…

  1. Hårdare straff ett måste. Behövs säkert fler fängelser då och allt kostar, men vi kan väl inte låta brottsligheten ta över heller.
   Och precis, alla gånger är det inte invandringens fel – ”bara” annat illamående om nu skriverier och nyheter på teve om gärningsmannen i Göteborg stämmer.

  1. Hela tiden, så gott som varje dag, dödsskjutningar, gängvåld osv. Och nu den där bomben av en mig veterligen arg, svensk gubbe – som förstörde stora delar av ett våningshus och skadade många i Göteborg.

   1. Våldet har ökat en hel del under pandemin här i Minneapolis också. Skjutningar sgs varje dag. Maken ( i egenskap av läkare) tar hand om en hel del patienter som råkat ut för dessa skjutningar. Här i Förorten har vi mera problem med stölder ur bilar än ngt annat. Det är så himla synd när folk måste förstöra för och skada andra. Spelar sedan inte ngn roll vilken nationalitet, religion osv de tillhör. 🥲

   2. Illamåendet sprider sig, det är trist… allt beror ju inte på mentala problem och droger, men ganska långt troligen de som orsakar våld.
    Ja, din man gör ett viktigt jobb, men skjutningar är ju så onödiga… Sjukdomar och olyckor av olika slag är ju lite annat.

 2. Det var en fin ”hästkantad” hemväg.
  Jag är glad att jag bor i en liten bortglömd by i den här kommunen. Alla känner alla, trevliga samtal när jag går med hunden och det mest uppseendeväckande som händer är en stor kran som byggs upp vid skolan. Skolan ska byggas ut. Allt långt ifrån våld, skjutningar och eld.

  1. Funderade på ordet ”hästkantad”… tänkte att jag stavat nåt fel 😂
   Kom sedan på att du kanske menade att jag rörde mig med min cykel, ledde hästen?
   Jag är också glad för att jag bor i en liten stad. Vågar ändå inte tro att vi för evigt förskonas från våld och tråkigheter men hoppas att vi kan bibehålla en trygg miljö ❤

 3. Jag var inte utanför de två senaste dagarna, så jag vet inte hur vädret är. Enligt appen var ju regn.
  Ju det händer mycket både i världen och otroligt mycket i Sverige. Just nu fick jag veta att konstnären Lars Vik och två poliser körde ihjäl sig. Han var ingen favorit för mig men ingen borde dö på det sättet.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.