Glad måndag! 18-10-2021

Mycket pusselbilder blir det här, men pusslen ger mig sådan avkoppling och glädje.

Kanske kring hundra bitar kvar att lägga. Pusslet KAN bli klart i dag, få se!

Har varit en hektisk dag. Ofta då jag förbereder mig för att gå ut, ta en paus helt enkelt, börjar telefonerna ringa och Messenger plinga. Det där med att bara låta allt vara, inte svara, kan ibland vara lösningen men oftast inte. Allt finns ju kvar ändå, på ett eller annat sätt. Att lämna saker ogjorda betyder inte att de går upp i rök.

Människor förväntar sig att jag ringer tillbaka på missade samtal.
Frågor som ställs via olika kanaler behöver svar, annars avancerar inte jobbet med tidningen.

Att hela tiden ha saker på hög, långa to-do-listor som aldrig blir kortare, mejl som väntar på svar, olika åtgärder som måste vidtas för att produktionen inte ska stanna upp… det är stundvis tärande och frustrerande. Men jag brukar tänka att det är så här bara tre dagar i veckan.

Varje dag delegerar jag numera något, prioriterar eller skippar. Ingen ska tro att jag ensam vill panta på allt, för det vill jag verkligen inte. Jag vill att allt fler lär sig hur tidningen kommer till och inser att det är ett enormt jobb att vecka ut och vecka in ge ut 32 sidor med lokalt material.

Är jobbet ändå roligt? Ja! Är det krävande? Ja! Är det belönande? Ja!
Sedan då jag svarar Nej på första eller sista frågan, då slutar jag 🙂

9 reaktioner på ”Glad måndag! 18-10-2021

 1. Det pusslet tog dig inte så lång tid att lägga. Ser ut som ett riktigt roligt pussel.
  Även som chefredaktör med ”många bollar i luften” som klyschan säger bör du faktiskt ha en timmes lunchrast, där du gör just det äta lunch, eller bara gå på en promenad. Lägg i ett automatiskt meddelande på telefonen eller i Messenger när du åter är tillgänglig. Gör det som en daglig rutin.
  Efter en timmes rast är det lättare att svara på olika ärenden.

  1. Jepp, satte i går meddelande att jag är borta 1,5 timme och det var skönt med en paus.
   Lunchen blir det alltid si och så med under mån-tis-ons. Äter men äter ofta vid datorn… jag vet, det är inte bra!

 2. Jodå, jag ser ju att du gillar ditt jobb men pass på så du inte lurar dig själv med att minska pauserna och andhämtningen.
  Glad måndag på dig 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.