Två lyktor till andra advent

Så andra advent som det är har jag jobbat fyra timmar i dag. Nya Östis ska ut, varje vecka, vare sig det är helg eller inte. Till julen gör vi ett dubbelnummer, så då får vi några dagar andhämtningspaus mellan jul och nyår 🙂

Kölden knäpper i knutarna, -18 här nu när klockan är 18. Pusslar, läser bloggar, ser på Finlands damers VM-final i innebandy mot Sverige. Få se hur det går för herrarna, Finland vann sin grupp och slog Sverige igår. Men det var bara gruppspel… 😀
Körde en timme med bilen i dag. Den kan inte stå orörd i den här kylan allt för länge. Varannan dag värmer jag upp den, skrapar vindrutorna och tänker att det var länge sedan jag hade en bil att sköta om. Den här lösningen med en lånebil passar mig och även ägaren perfekt, just nu. Vi får se hur det fortsätter efter sommaren/hösten 2022.

Bilderna av lyktorna tog jag på Konungsdammens gård i går då vi besökte de öppna julhemmen.

Trevlig andra advent till er alla fina vänner där ute ❤

9 reaktioner på ”Två lyktor till andra advent

 1. Lyktorna är så fina. Hua mej vad kallt du har och då behöver bilen värmas upp. Vi har -7 men det blåser och då känns det kallare. Njuter av ett glas glögg och alla tända ljus Minton ligger i min säng och sover.
  Kramar från oss

 2. Att Sverige torskade mot Finland igår missade jag. Det jag inte missade var Sveriges sudden death seger över Finland och därmed det åttonde raka VM-guldet. Så nu hoppas jag att ”det jämnar ut sig” och att Finland vinner guldet.,
  18 minusgrader – nej tack. Här är det åtta kyliga grader just nu. Tycker du är duktig att sköta om bilen i den kylan som råder. Jag har inte ens lämnat lägenheten sedan i fredags. Tveksamt om jag går ut imorgon, men på tisdag måste jag… om jag orkar i kylan…

  1. Skulle inte heller gå ut om det inte var för att ”sköta bilen” 🙂
   Sveriges damer var värda guldet – vinnarskalle behövs.
   Men FIN gjorde en bra match, blev spännande!

 3. Gamla lyktor och levande ljus är hjärtvärmande dessa mörka månader. Minus 15 grader har vi här. Lägre än -10 grader gillar inte ens hunden.
  Åker också en sväng med bilen varannan dag. Saknar garaget som vi alltid hade.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.