Trees on Tuesdays, och en hjälpsam man!

Inte så mycket att orda om träden, kala är ju grenarna så här års, men träd är det i alla fall.
Och snö, snö, snö… snöar hela tiden verkar det som. Den som gillar att åka skidor, åka pulka i backe eller vad som helst som har med denna vita vara att göra, borde vara mer än nöjd nu 😀

Sju centimeter snö på bilen i dag. Blöt snö, då vi hade ett par plusgrader. Tung snö som fastnar på borsten. Varje dag ska jag ut för att putsa bilen, köra den varm, flytta den så att snöröjarna kan putsa gatan. Ser ni, så ordentlig är jag 🤣

Min gamla mor sade ”Ja men det är ju bra att du får komma ut lite, du får frisk luft. Du sitter ju annars bara vid datorn”. Skarptänkt gumma! Hon har helt rätt!

Jag brukar tänka att de grannar som genom sina fönster eventuellt iakttar mig tänker ”få se om hon får upp dörrarna i dag!”… ”jaha, nä, dörrarna var frusna, då går hon in efter en påse med hett vatten och snart är hon ute igen”.
Den showen bjuder jag gärna på 😀

Sedan kanske nån tycker synd om mig. Där står Carita alltid ensam och putsar bilen, dag efter dag. Ingen partner har hon.

Men i dag dök på hjälpande händer upp som ur tomma intet. En glad man som på finska sa ”ja, den här snön är nog tung när den är blöt”. Och så tog han händerna till hjälp och sopade så det härliga stod till. Plötsligt hade jag den där ”karln som hjälpte mig” 🙂 Vi pratade ditt och datt medan vi borstade bilen. Positiv ska man vara, det här är vardagsmotion, vad lönar det sig att gnälla? I sommar gör vi det åter då vi har +35 grader och svetten rinner. Då är det för varmt 🥵

Ikväll skriver jag om ordet i årsboken och Orsakullans fråga!

22 reaktioner på ”Trees on Tuesdays, och en hjälpsam man!

 1. Tänkte på dig idag när vi tog en promenad. Sol från en klar blå himmel och träden var så vackra men hade ingen kamera med. Vilken snäll man som hjälpte dej med snön. Jag använder en gummiskrapa det är lättare.
  Kramar från oss

  1. Har en borste och den har också skrapa. Enda sättet att få bort 7 cm blötsnö från bilen är att använda en borste, till att börja med.
   Efter det skrapas eventuell is bort 🙂
   Kram!

 2. Skicka bara inte blötsnön vidare västerut. Så himla mycket av den vita varan ni fick. Usch! Ingenting här idag heller. Det var nollgradigt och SOLIGT för första gången på en vecka eller så.
  Varför kör du bilen varje dag? Om du inte har ett ärende alltså. Men din mamma har ju rätt. Frisk luft och lite motion skadar ju inte, men ändå kul med en hjälpande hand oavsett om det är en kille eller en tjej. Fel, det är ALDRIG tjejer som hjälper en annan tjej att gräva fram bilen;-)

  1. Motorn mår bra av att bli rejält varm varje dag. Den kallstartas hos mig, har inte värmestolpe. Vad nu sådana heter i Sverige?
   I alla fall, jag tror att bilen mår bra när det är så kallt som det är hos oss ofta nu (minus 11 till nätterna), att bilen surrar på och blir rejält varm varje dag.
   Här ska det komma mer snö så snart har vi nog mer än en meter, och snöhögarna på gatorna är redan på många ställen över två meter höga 🙂

 3. Så skönt att du fick hjälp med att få bort snön från bilen. Här har vi alldeles snöfritt nu, men jag är ändå väldigt glad att jag har ett garage till min lille Golf. Enda problemet när det blir snö är att skotta framför garageporten så att man kan få upp den.
  Ha en skön kväll!
  Kram, Ingrid

 4. Såna gentlemän skall man ge sitt vackraste leende! Kanske han också är ensam och gärna ville prata bort en stund, såg en möjlighet! Minns en gång på 70-talet när jag gick i regn med paraply på Aningaisgatan i Åbo och hörde en röst bakom mig: ”Saanko tulla kattosi alle?”, nästan sjungande. Visst fick han, och han tackade för en trevlig pratstund! Nä, mer blev det inte…

 5. En sådan hjälpsam man har jag också som granne. Han skottar alltid bakom bilen också, så att jag lätt kan backa ut. Berättade det för min särbo som inte gillar det. Så nu talar jag inte om det längre när det händer. 😂 Bara så du vet det: Särbon sa: Det hade jag också gjort om jag bara hade varit din granne.
  Som du skrev här innan….. who knows 😀 Kram!

  1. Ja – det kan vara lika bra att inte längre berätta för särbon 🙂
   Klart han hade hjälpt om han bodde där med/vid dig ❤
   Livet, dagarna, bjuder på överraskningar!
   Kram!

 6. Du är duktig som orkar, eller snarare ids sopa snö och skrapa bort is från bilrutorna varje dag.
  Vilken trevlig man … kanske dyker han upp fler gånger 🙂
  Ha en fin onsdag!

 7. Så härligt med hjälpsamma människor, sånt lever man länge på! Mycket snö har ni, vår tinar och tar en paus och sen är den här igen, som idag, en oändligt vacker vit värld. Din mor har rätt: du får se det som gratis motion, det funkar s¨å länge du är frisk.

  1. Precis så är det, så länge som kroppen är frisk, armar och ben funkar, ingen influensa osv. Så länge orkar man röja snö 🙂
   Du har säkert tagit många fina bilder igen. Ska kolla din blogg endera dan!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.