Mycket snö, och frågan i boken

I går sopade jag fram bilen som hade ett fem centimeter tjockt täcke av snö. Snön hade också frusit eftersom det var blidväder kring nyår. Varje dag kommer mer snö. I dag var där ett fem centimeter tjockt täcke igen. I går hade dörrarna frusit fast, så jag behövde en påse med hett vatten för att få upp dem. I dag gick det bra att öppna dem.

Varje dag putsar jag bilen och flyttar den så att snöröjarna ska komma åt att putsa gatan och få bort snöhögar som upptar P-platser. Och inte vill jag att jag någon dag måste ha spade för att komma in i bilen. Om de snöhögarna fryser till is är jag i blåsten.

Dagens fråga i boken ”En fråga om dagen” är ”Vad är det bästa som hänt i dag?”
Jag räknade upp flera saker då jag inte kom på en enda som klart skulle ha toppat dagen. Jag är tacksam över mycket, kräver inte heller något speciellt. Att få vara frisk och att ha ett jobb räcker långt.

17 reaktioner på ”Mycket snö, och frågan i boken

 1. Här regnar det istället. Hos mig har det inte hänt nånting idag. Det gamla vanliga. Städade, handlade, gick mina hundpromenader. Det var allt. Ha en trevlig kväll, kram!

  1. Jo, det är vackrare med snö än med bara grått, brunt, svart, regn och halka. Dock känns det nu som att snöandet skulle få pausa ett tag så att stadens mannar hinner putsa gatorna, får bort de största snöhögarna som hindrar sikt och tar p-platser 🙂

 2. Det är ungefär som en tacksamhetslista. Det började jag med i bloggen 2006. Tre saker att vara tacksam över. Men ingen annan nappade då.
  Det bästa som hänt mig idag är den här dagen, helt enkelt. Tacksam.

  1. Mycket har vi att vara tacksamma för. Tacksamhet får man lov att öva på, men jag tycker jag börjar bli rätt bra på det nu – och att vara nöjd med det jag har 🙂
   Kramar till dig!

 3. Väldigt ambitiöst av dig att gräva fram bilen dagligen. Här var det precis tvärtom. Det snöade först, sedan kom det två regniga dagar, nu är bilden inte bara ”nytvättad” utan snö- och isfri också.

  Det bästa som hänt idag är ju inte nödvändigtvis lika med tacksamhet. Troligen har du jobbat för/åstadkommit det positiva/det bästa alldeles själv. Och då förtjänar du en klapp på axeln. Men du kan ju knappast vara tacksam mot dig själv. Eller det kanske man kan…

  PS. Om du inte varje gång vill ”bända upp dörrarna” kan du försöka med talkpuder på gummilisterna runt dörrarna. Då fryser dörrarna inte fast. DS.

  1. Nåja, ambitiös är jag kanske inte – mer praktiskt lagd i detta fall.
   Vi har inga plusgrader att vänta efter denna dag och skottar de snö runt min bil då de röjer gatorna vete gudarna har jag ska få bort de högarna när de blir -15 om några dar.
   Ja, vi ska klappa oss själva på axeln, och ja – vi kan vara tacksamma för sånt vi själva gjort och sånt vi kan.
   Jag har länge tänkt skaffa medel som gör att gummilisterna inte fryser fast, men erkänner att det inte blivit av än 😱🤣

 4. Snö är så vackert, men kan vara nog så jobbigt då den skall skottas, röjas och bilar skall putsas av, startas och köras…. Inget garage att tillgå vid din lägenhet? 🤔 Jag tycker det är viktigt att vara tacksamma för det vardagliga och det lilla. 😀

 5. Mycket snö hos dig – jag som inte gillar snön, önskar ändå lite för att få lite mer ljus.
  Det bästa som hände här igår var att Calle och två av barnbarnen kom på besök 🙂

  1. Det förstår jag – besök piggar upp.
   Och LITE snö gör det. Sedan då det kommer en halv meter på tre dagar suckar jag kanske en aning.
   Men ut går jag och gör jobbet med bilen, inte hjälper det ju att svära 🤣

 6. Jag är tvärtom- fy fn för allt!😎😂
  Inte mycket att vara tacksam för här inte- nej – life’s a bitch and then you die!😉
  Men man kan ju ha jäkligt kul tills man ligger där med näsan i vädret!
  Carita, alvarligt tala: man kämpar på och varje morgon är jag tacksam att jag kan ta mig ur sängen på egen hand! Bara det är värt hur mycket som helst och gör att man är oerhört tacksam och ödmjuk inför livet!🙏🏻👍🏻

  1. Ja, man kan ju ha den inställningen och säga ”fy f-n för allt” 🙂 Med humor och ironi, eller kanske lite sarkasm.
   Nån gång ligger man med näsan i vädret, eller mot marken, hur man nu råkar falla ihop.
   Ja, det finns mycket att vara tacksam och ödmjuk för 🙏

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.