Det tuffaste snöjobbet jag minns

Har i dag pratat med grannar och även med okända personer, så mycket som jag inte gjort på länge. För att jag helt enkelt rätt sällan ser andra människor här utanför. Men nu var ”alla” i farten. Bilar skulle grävas fram, och då talar vi inte om något smått putsningsarbete.

Jag fick hjälp av en kollegas son, hade inte han kommit hade jag inte orkat med jobbet.

Snön har packats hårt mot bilen då plogbilarna kört förbi. Först behövde den hackas i bitar, sedan bäras, skuffas, skyfflas bort – så att jag fick upp dörrarna.

Det är vackert med vit snö, det har jag sagt förr. Men de här mängderna börjar på många sätt vara tärande. Det som kändes bra i dag ändå var att många visade beredskap att på olika sätt hjälpa varandra. En granne sa att om jag inte kommer loss utan hjälp så drar han loss mig för att han har större bil. Men jag klarade mig utan draghjälp.

Det ska komma mera snö, och just nu känns det inte alls bra. Men det är inget annat vi kan göra än att ta en dag i taget.

21 reaktioner på ”Det tuffaste snöjobbet jag minns

 1. Hu, så där mycket snö har vi inte haft på år och dagar! Så bra att grannar kan hjälpas åt och att du även fick dit en kollegas son. Sånt är hjärtevärmande.
  En värmande kram får du av mig.

 2. Wow så mycket snö. Här blåser det och regnar och det kommer stormbyar så man nästan ramlar. Just nu tittar solen fram.
  Tur du fick hjälp för snö är tungt.
  Kramar från oss

 3. Herreguuuuu så mycket snö!!! Det är många år sedan vi var insnöade på det sättet. Tror det var 2015 om jag minns rätt. Vilken tur att du fick ”skotthjälp”. Blötsnö väger ju ett ton, så inte roligt.
  Här drar Valtteris kusin Malik fram just nu. Inte lika förödande som i södra Sverige. Liiiite snö drog den med sig. Däremot regnade det ju hela dagen igår, så parkeringsplatsen och vägarna är isrinkar…

  1. Ja, det är länge sedan vi fick en halv meter på en natt här också 🙂 I fjol hade vi ganska mycket snö också, men inte SÅ HÄR!
   Sett på nyheterna att Malik varit rätt grym i södra Sverige.
   Om ni har skridskobana där är det ju inte direkt kul, men ändå att föredra framom 50 cm snö? 😂

 4. Hjälp, vilket hästjobb. Tur att du fick hjälp. Det hade jag inte heller klarat av. Malik härjar här som inte heller är att leka med. Ha en trevlig, snöfri ny vecka, kram!

  1. Tycker namnet Malik är fint. Men härjandet kunde vi klara oss utan.
   Dessvärre tvingas vi nog vänja oss vid allt mer extrema väder…
   Och ja, jag hade INTE klarat jobbet utan kollegans sons hjälp.

 5. Imponerande mängder helt klart! Skicka gärna lite låååångt västerut! Vi har kallt dag efter dag, men snön täcker knappt växtligheten. ❄️

 6. Naturen har ordnat lite gratis motion. 😀
  Man kommer igång snabbt.
  Visst är det vackert, men regnen sköter sig mycket bättre genom att rinna bort i ett huj.

   1. Och nysnö är också lätt att skotta bort. Därför envisas jag att sopa bort snön framför porten båda på jobbet och hemma.

   2. 👍🏻
    Kanske tycker jag inte att det är så roligt då jag har en hel del smärta i min vänster arm numera, och blir bara sämre av att skotta, men ingen annan som gör heller och jag vill inte halka och bryta nåt, därför gör jag det.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.