Dags att ge mig själv fritid

Fick två kort inför Alla Hjärtans Dag i dag och ett i går. Alltid lika fint att få riktiga kort via posten. Kort som någon har gett sig tid att välja ut, att plita ner min adress på, att förse med frimärke och att skriva en kortare eller en längre hälsning. Sedan ska ju kortet sättas på en postlåda också.

Skickade själv fem kort i år. Det är lika roligt att skicka som att få ❤

Nu är jag rejält trött. Telefonen har fortsatt ringa idag på grund av de felaktiga fakturorna. Lyckligtvis kunde jag ge över till en kollega vid 12-tiden och hade bara en telefon istället för två. Även den satte jag på stör ej i samband med att jag var på massage och healing.

Ibland kör saker och ting ihop sig. Det bara är så. Jag hinner inte med nånting här hemma och fritiden inskränker sig till några timmar på kvällen då det redan blivit mörkt och mest är jag trött då.

Nu måste jag börja tänka mer på mig själv. Hur många gånger har jag inte sagt det? Prioritera vad jag gör i jobbet, vilka mejl jag svarar på och hur fort, vilka samtal jag tar emot. Delegera till kollegor ännu mer än jag redan gör.

Jag är ingen ungdom längre, fyller 60 år i vår. Pension kan jag troligen ännu inte få på fem år så det gäller att kämpa på och hitta något slag av balans som gör att jag inte tar ut mig helt.

Känner ändå glädje och tacksamhet, skulle vara hemskt om förmågan att känna allt det försvann.
Ljust redan kring åtta på morgonen och fram till 17 på eftermiddagen. Även om snöhögarna är enorma där ute VET jag att det kommer en ny vår, kanske mot slutet av april. Håll ut, Carita. Två månader. Håll ut!

12 reaktioner på ”Dags att ge mig själv fritid

 1. Det verkar vara mycket mera vanligt i Finland att man fortfarande skickar ”riktiga” vykort till varandra. Har iofs aldrig letat efter Alla Hjärtans dag-kort, men har faktiskt aldrig sett sådana här.
  Ja, du har rätt. Man ska vara omtänksam mot sig själv, speciellt om ingen annan är det. Så, japp ge dig själv ledighet.
  Sedan kan du ju säga ”bara” fem år kvar till pensionen, då är det genast lättare att gå upp och jobba.

  PS. Idag kan du ju glädja dig lite extra åt två finska tjejer som tog silver och brons efter omöjliga Johaug. Niskanen var bara 4 tiondelar långsammare än Johaug. Såååå nära hon var. DS.

  1. Jag tyckte det var mycket kommersiellt kring Alla hjärtans dag då jag bodde i Sverige och åren efter det. Men det är ju ett tag sedan.
   Kanske det handlar mer om prylar än om vykort?
   Ja, jag ska tänka ”bara fem år kvar” 😀
   Visst var det fint av våra tjejer att ta medaljerna. Jag kollade faktiskt på slutspurten där. Annars ser jag nästan enbart på hockey i OS 🙂

 2. Precis, håll ut! Jag såg de första tecken på att snödropparna är på gång. Äkta vårtecken!
  Underbart med riktiga kort och vilka gulliga och fina motiv de har. Underbart! Hoppas du kan ge dig mera fritid. Kram!

 3. Visst är det roligt med riktig post just såndär glad post… Tyvärr skickade jag bara ett ynka Vändagskort i år…men Vändagshälsningar via mejl/sms o likn blir det nog flera av. Ja i vår ålder (jag fyllde 60 i fjol) ska man nog extra noga överväga och prioritera vad som är viktigt och mindre viktigt i livet… Jag bestämde mej redan för 10 år sen att hoppa av ekorrhjulet. Har aldrig ångrat det. Sen den dagen har jag mest bara gjort sånt jag vill, och raderat allt som stjäl energi

  1. Du gjorde helt rätt då du hoppade av ekorrhjulet. Jag funderar ibland i samma banor.
   Men så kommer frågan om ekonomin. Hur klarar jag ensam den utan ett jobb? Skulle jag ha en livskamrat kanske det skulle vara annorlunda?
   Att vi båda kunde jobba halvtid och ändå klara hyra, försäkringar och annat nödvändigt.
   Det är viktigt att radera sånt som stjäl energi – glad för din skull att du lyckats ❤

 4. Du måste ta ledigt och koppla av. Blir orolig när du känner dej trött. Hoppas det blir fint väder under helgen så du kan gå ut.
  Kramar från oss

  1. Tack för din omtanke ❤
   Det var nog extremt nu ett par dagar då de felaktiga fakturorna gick ut och jag blev avbruten i ett med telefonsamtal.
   De ledde till att mycket av allt annat jag skulle göra blev på hög och jag försöker beta av det i dag – komma ikapp.
   Kramar till er! Här har vi sol.

 5. Men jaaaa! Är det inte härligt med det återvändande ljuset?
  Nu är jag nog nyfiken, är du en obotlig arbetsnarkoman? Hur många timmar jobbar du i veckan tror du? Slår du min makes 60-70 timmar i veckan?
  Hoppas du hittar lite fritid också!

  1. Nej, jag slår inte din makes timmar 🙂 Huh… skulle verkligen inte orka.
   Jag jobbar kanske 45 timmar i veckan. Försöker ha lördag helt ledig. Ibland lyckas jag hålla ner timmarna till fem på fredag och 4-5 på söndag.
   Att ge ut en tidning varje vecka, ha huvudansvaret för den – året om – kräver mycket.
   Men de senaste 2,5 åren har också mycket hänt – jag har fått hjälp av bitr. redaktionschef och en redaktionssekreterare, de har sina bestämda timmar per vecka.
   Utan dem skulle jag krokna helt.
   Jag kämpar varje vecka för att planera så att jag också kan ha ledigt, träffa vänner och vara ute i naturen.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.