Glad måndag, 18-04-2022

Också april månad susar iväg och snart är påsken 2022 ett minne blott. Det har varit skönt med några lugnare dagar och ganska mycket sol och blå himmel.

Det är annandag påsk i dag, och den här bilden tog jag hos min syster i fredags. Trots att det är så kallad röd dag, ännu helg, jobbar jag och några andra personer på tidningen några timmar så att produktionen ska löpa normalt och tidningen kunna komma ut på torsdag. Så här snurrar det på, vecka efter vecka året runt.
En påskhälsning till. Från påskbasaren i Köpbacka skola där en stor kruka ute på gården hade fyllts med videkvistar.

Orsakullans bloggutmaning i dag den 18 april är ”När rutiner ändras så…”
Jag tror det är bra att ha vissa rutiner i vardagen och ibland blir jag störd då de rubbas så att jag inte kan påverka saken. Men ofta är det också bra att ändra på sina vardagsrutiner. Att man inte gör alla saker enligt ett och samma mönster. Det tror jag att är bra för hjärnan.

14 reaktioner på ”Glad måndag, 18-04-2022

 1. Jag tror också att man mår bra av att vara lite spontan, att våga ändra på ingrodda vanor och traditioner. Ha en glad måndag och annandag påsk!
  Kram, Ingrid

 2. Skönt att påsken börjar lida mot sitt slut. Nog för att jag gillat 4 lediga dagar, det har jag inget alls emot. Men blev flunsig igår – igen- och det var mindre trevligt. Blev inga solskenspromenader, inte idag heller…. Rutiner är bra, men jag är inte formad så att det ska vara samma rutiner dag ut och dag in, att jag ska gå efter kl till punkt och pricka. Helst skulle jag leva helt utan klocka o bara följa min egen…hoppas det blir så när jag blir pensionär

  1. Tänker samma, allt kan inte gå som en klocka. Annars är jag punktlig och gillar scheman, ett måste för att få arbetsdagen att löpa – men avbrott i rutinerna är skönt – likaså att helger i något skede tar slut 🙂
   Ser också nu fram emot pensionärsdagarna, kan få partiell om ett drygt år, men på heltidspensioinen får jag vänta minst fem år…

 3. Jag har ganska fasta rutiner som mest beror på hunden men jag har inga problem med när det rubbas. Ibland kan det vara riktigt skönt att det inte är som vanligt.
  Ha en trevlig ny vecka, kram!

  1. Tycker nog lika – rutiner SKA rubbas – jag tänkte närmast på det som hör ihop med mitt jobb.
   Där finns många fasta rutiner och det måste gå undan när de rubbas av telefonsamtal och andra avbrott blir jag störd.
   Allt oftare tvingas jag numera ha telefonen på stör ej för att få jobbet gjort 🙂
   Trevlig start på veckan önskar jag dig!

 4. Vilket läckert och varmt foto! Bra jobbat:-)
  Rutiner har nog de flesta, även om man kanske inte vill medge det. Tror att det är betydligt lättare för oss utan barn att följa få rutiner än för en småbarnsfamilj. Den klarar sig nog inte utan rutiner, om de vill få det att gå ihop.

  1. Ja, ska man ha barn till dagis och skola och få allt att rulla på hemma, då behövs säkert rutiner på ett helt annat sätt.
   Rutiner för mig hänger mera ihop med jobbet, vad görs måndag, tisdag och onsdag? Vad hör ihop med torsdag, fredag och söndag?

 5. Rutiner är till för att rubbas-ibland! Som under påskhelgen till exempel. Dock tror jag rutiner är viktiga i viss mån, men skönt att kunna avvika då och då…. 😊

 6. Har inte många rutiner bortsett från Mintons promenader. Gör det jag känner för och har plockat bort alla måsten sedan jag blev pensionär. Kramar från oss

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.