Skyltsöndag, den 17 april 2022

Surt sa räven, men vi förlorade den avgörande kampen med Tor i går med siffrorna 6–4. Därmed är det Jyväskylälaget Happee Steamers som spelar i division ett nästa säsong och vi fortsätter i Finlandsserien.

Vare sig vi vinner eller förlorar är resorna alltid roliga och andan mellan fansen god. Stämningen i bussen är aldrig nere på noll i moll då vi åker hem från förluster. Inte ens fastän vi har 3,5 timme i buss framför oss och vi kommer hem först till midnatt. Livet går vidare, det kommer nya matcher. Det är ups and downs.

ABC-stationerna på olika håll i landet blir bekanta med åren då vi reser land och rike runt för att heja på laget. Här är vi i Heinola och där finns numera en parkeringsruta (parkkiruutu) där kunden kan vänta på sin mat i bilen. Portionen som du har beställt via en applikation på mobilen hämtas ut till dig. Det går också att betala via applikationen.

Gårdagens lunch var pizzabord och ett sådant hade jag inte heller sett tidigare. Pizzorna står på ett uppvärmt serveringsbord under ”tak”. Här finns också många små ”skyltar” att beundra.

Från vänster strimlad kycklingfile med ananas och auraost, sedan tonfisk med räkor och rödlök, pulled pork med tomat och paprikasylt, köttfärs och längst till höger skinka med ananas.

Flera söndagsskyltare hittar du hos min bloggvän BP.

12 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 17 april 2022

 1. Så smart med pizzabord! Färdigt uppskurna, eller fanns där både såg och sax? Sånt önskar jag mig oftast när jag äter pizza. På systersönernas café behövdes verktygen inte, men de hade i beredskap för galna moster… De är inte caféägare mera…

  1. Jag har för mig att kunden fick skära upp själv, stora eller små bitar och vilken pizza du ville ha.
   Hoppas de anammar i Gammelby detta nån gång. Kräver ju specialdisk i och för sig, men…
   Och så hade de världens godaste kladdkaka för 2,90 här i Heinola också!

 2. Jag har varit och ätit på ett sånt där ställe med pizzabord. Man betalade för ett visst antal bitar och sen var det bara att välja och vraka. Mycket trevligt!
  Kram, Ingrid

 3. Ja, vad gör man inte för sitt lag. Himla synd att Tor förlorade, det måste väl ändå svida en aning…
  Dessa ”parkkiruutus” kan ni/vi tacka pandemin för. Speciellt hamburgarkedjan Max har utmärkt sig att leverera maten till bilen efter beställning via en app. Pizzabord har jag aldrig hört talas om, men kan tänka mig att det kan bli en succé även i framtiden.

  Ett jätteroligt inlägg från din resa till Jyväskylä:-) Tusen tack för det och länken:-)

  1. Ja – det är möjligt att parkeringsrutan/hämtningen är ett resultat av pandemin, tänkte jag inte på!
   Livet går vidare också efter förluster – det har jag upplevt ett antal gånger under de senaste 25 åren 😀

 4. Likadant här med speciella parkeringsrutor som man parkerar i. Beställd mat eller förhandsbeställda varor och så kommer personal ut med det du beställt direkt till bilen. Ett resultat av pandemin hos oss.
  Pizza bord har jag ätit vid ett antal ggr. Här fungerar det så att pizzorna är redan skurna i bitar och du tar själv åt dig hur mycket/litet du vill ha för en viss summa. Behändigt och bra! 😋

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.