Vi vill ha kvar den goda servicen!

Palvelumestari palvelee arkisin klo 10–18 betyder att Servicemästaren står till din tjänst om vardagar klockan 10–18 om du så vill. Du får bilen tankad, vindrutetorkare bytta, vattenbehållaren till vindrutans spolingssystem påfylld och annat smått och gott.

Nu är den här stationen nedläggningshotad, eller ja – det är bestämt att ST1 stänger den efter den sista maj. Många är ledsna och besvikna eftersom servicen här alltid är god. Bra service får man på andra stationer också, men mig veterligen finns det inga servicemästare som likt Johnny här på bilden kommer pilande med ett glatt leende på läpparna.

Det finns ett upprop på adressit.com som kan undertecknas av alla dem som vill ha den här stationen och dess människonära service kvar.

Så till en helt annan sak. Balkongen städades igår och den är nu redo att ta emot tomatplantorna, sedan om fröna vi sådde igår blir plantor. Just nu står krukorna i köket där de får mest sol och värme. Senare i dag flyttas de ut till balkongen, då solen når den. Och sedan till kvällen in igen så att det inte blir för kallt och dragigt.

Fullt upp har jag. Hoppas det blir en stor tomatfamilj ❤ 🍅

18 reaktioner på ”Vi vill ha kvar den goda servicen!

 1. Så mysigt du har på balkongen och det blir säkert många tomater med din omvårdnad. Så tråkigt när de stänger något som är viktigt. Nu har dom bestämt att apoteket skall stänga och då är det ca 1 mil till närmaste i Växjö. Många äldre har inte tillgång till bil eller internet så det blir väldigt svårt.
  Kramar från oss

 2. Så otroligt trist att stationen läggs ned, eller servisen försvinner. I Sydeuropa är sådana stationer fortfarande mera regel än undantag, men i Sverige försvann de på 1980-talet om jag minns rätt. ST1 är ju en lågpriskejda här med helt obemannade stationer. Det finns en station i Täby, men jag har aldrig tankat där.

  Lycka till med dina tomatbarn;-)

 3. Hoppas stationen blir kvar! Jag har också använt den många gånger, fick besked om en lampa som har slocknat en gång, tillfrågades om jag kan tänkas byta vindrutetorkare, de gamla ser inte bra ut… Sån man inte kommer att tänka på när bilen endast är ett transportmedel, inte en ”kelgris”. Jag ansvarar inte för våra tomater, men de börjar vara mogna för att hamna ut i växthuset nu… De gror bäst i temperaturer över tjugo… Ha det gott!

  1. Tomaterna är inomhus nu, då solen inte lyser i dag blir det lampa som får hjälpa.
   Det är alltså ett rally den här tiden, ute på balkongen är det ofta för kallt, men då solen gassar där får fröna/blivande plantor, vara där ett tag.
   Inglasad balkong betyder ibland nästan för mycket värme om somrarna, även i nordläge, så det gäller att vattna mycket.
   Pollineringen sköter jag också själv med små borstar 🙂

 4. Synd då allt sådant där hemtrevligt skall slopas.Vilken lyx att få bemötas med god service och till och med ett leende på läpparna! Betalar man extra för denna service? Hoppas massor skriver under och att servicen får finnas kvar!

  1. Ganska många har skrivit under, senast jag kollade närmade det sig 400 personer, vilket förstås inte är så mycket.
   Men hinner komma fler namn då adressen får spridning.
   Avgiften är frivillig, endast en euro, och jag betalar alltid den.

 5. Vad tråkigt att macken ska bort.. jag minns från när jag var liten då var det sån service på mackarna men jag tror inte att jag upplevt det som vuxen… Lycka till med din tomatfamilj nu och ha en fin helg…

 6. Hoppas att ni får behålla den. Men när politiker bestämmer så sällan vill de ändra sig. 😦
  Fin låda du har på din balkong.
  Jag har gett upp tomatodling och även chiliodling. Har inte tillräckligt sol för det i min lägenhet. 😦

  1. Behövs värme och sol, absolut.
   Angående macken är det ett bränslebolag som bestämmer hur det blir med stationen i framtiden.
   Lokala politiker skulle troligen gärna se den finnas kvar.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.