Olika källor till glädje

Två gåvor har jag köpt till mig själv då jag fyllde 60 år. Internetradion har jag skrivit om tidigare och den har varit en källa till glädje varje dag sedan den landade här hos mig.

Idag kunde jag från lokala guldsmedsaffären Karvonen avhämta denna silverring. Designad av svenska Efva Attling, en av mina absoluta favoriter då det gäller smyckesdesign.

Carpe diem – fånga dagen. Det vill jag göra.

Jag behövde leva 60 år för att förstå att jag är bra som jag är. Varje dag säger jag numera till mig själv ”det du gör är bra nog, du gör ju alltid ditt bästa”. Du måste inte prestera ytterligare. Du ska inte leva andras liv, bara det egna och enda som du har. Lyssna inte på dem som inte tycker om dig. Lyssna på dem som älskar dig istället.

Jag älskar de lässtunder jag får hemma i lugn och ro. I dag plöjer jag Helsingin Sanomats tisdagsnummer. Jag köper tidningen kanske två gånger i månaden och då är det läsfest!

Och så har jag det som vi i Finland kallar ”himo” (lust, begär). Just nu är det stora högar av sallad och ett par skivor smältost på mackor utan smör. Ibland är det tonfisk och sallad, saltgurka och majonnäs 😂

We only live once… eller om vi tror på Bond så okay ”We only live twice” 😎

15 reaktioner på ”Olika källor till glädje

 1. Absolut ÄLSKAR ringen! Precis som du är jag en inbiten Efwa Attling supporter. Min vigselring är designad av henne. Carpe Diem – en av få fraser som verkligen stämmer och som man ska försöka eftersträva.
  Sedan tog det hyfsat lång tid för dig att inse att du är bra som du är och att du gör ditt bästa. Mera kan man liksom inte göra. Bara man är nöjd med sin egen insats så kan man lätt strunta i vissa idioter som alltid har synpunkter oavsett.

  1. Jag vill tacka dig BP för all suppport du har gett och ger genom åren ❤ Vi har aldrig träffats, men du känns som en sann vän.
   Du viker inte undan om du har annan åsikt, du är går ganska rakt på sak och jag tycker om det.
   Ibland har vi vitt skilda åsikter men vi är vänner ändå.
   Och ja, för mig har det av många olika orsaker tagit lång tid att inse att jag är ju – hipp och hej! – jättebra sådan som jag är!

 2. Verkligen en fantastisk ring! Så fint att läsa dina tankar – och jag önskar att jag kunde få mina egna tankar om mig själv till samma medvetenhet.
  Önskar dig allt gott!
  Kram

  1. Det är inte alltid lätt att hålla sig på rätta banan, det vill säga att förstå sitt värde, att kunna älska sig själv och att också be om krafter till sig själv, inte ”bara tänka på andra”.
   Kram! Du är fin!

 3. Jag tror att det tar din tid att växa in i sig själv och komma till insikt om ens egen värde. Man blir bra på det med tiden.
  Fin ring som påminner om en hel del. Bra köp.

  1. Ibland tänker jag att det tar lite för lång tid att växa in i sig själv och få insikten.
   Man får den liksom strax innan man ska dö? 🙄😂
   Men, bättre sent än aldrig!

 4. Så fint att du verkligen köpte dig något i present, jag är ganska dålig på sånt, skjuter upp och så blir det inte gjort. I perioder faller jag nog ner i gropen av dåligt självförtroende, svårt att klättra upp igen.

  1. Vi har nog alla våra perioder av dåligt självförtroende och sämre dagar.
   Bara att ta sig genom dem på nåt sätt, gråta om det känns så.
   Sedan kommer det åter bättre dagar med glädje och inre styrka ❤

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.