Svar på frågor och ett Tove-citat

Jag skulle svara på Fem en fredag i dag hos Elisamatilda men kom inte in där. Fick ett varningsmeddelande om att sajten inte är säker. Har det hänt nån annan av er som brukat vara med i hennes utmaningar?

Istället svarar jag nu på Orsakullans första fråga / påstående i juli månad.

Då brände jag mig rejält, är utmaningen.
Kommer att tänka på att bränna sig i solen, vilket jag gjort ett antal gånger, till exempel som ung och oförsiktig vindsurfare på Kanarieöarna. Men jag har bränt mig i livet också, och fått smärre brännskador som förorsakat blåsor på kroppen, en gång fick jag stekflott på näsan!

I går var En fråga om dagen ”Vad skulle du kunna leva utan just nu?” och jag svarade ”den extrema hettan och kriget i Ukraina”.

Varje dag läser jag några sidor i den härliga Tove Jansson-boken, ”Ordets gåva”. Där finns så många underbara citat att jag i princip kunde välja ett för varje dag.

”Ska vi leka? sa Snorkfröken. Ska vi leka att jag är underbart skön och att du rövar bort mig?
Jag vet inte riktigt om jag är på humör sa Mumintrollet.
Snorkfröken slokade med öronen, och han strök hastigt sin nos mot hennes och sa: Att du är underbart skön behöver vi inte leka, för det är du redan. Kanske jag rövar bort dig imorgon istället.”

Farlig midsommar (Tove Jansson)

14 reaktioner på ”Svar på frågor och ett Tove-citat

 1. Bra svar på frågorna. Önskar också att den extrema värmen försvinner och att vi får regn. Varit ute med Minton på en kort promenad och sedan blev det dusch för oss båda.
  Kramar från oss

 2. Och genast tänker jag på den dagen då jag brände både mina handflator i skolan. Kördes genast till sjukhuset och min mamma svimmade nästan när jag kom hem och hon såg mina omplåstrade händer 😀
  ”Farlig midsommar” var riktigt bra 🙂 Kram!

   1. Jag skulle ta ut gallret ur en 250 grad varm ugn. Fastnade med händerna i gallret p.g.a. smärtan och skrek som besatt. Suck…..

 3. Såg att både Gerd och även jag har råkat ut för samma varningsmeddelande som du. Jag tryckte på allt möjligt tills det kom upp en text ”vill du gå till sidan trots varningsmeddelandet”, och det klickade jag på. Mitt antivirusprogram varnar för både hennes och Orsakullans webbplatser. en jag googlade varningstexten och det var ingenting att oroa sig för… tror jag i alla fall.

  1. För mig var det så att jag inte kom vidare på något vis och vänster 😦
   Även på din och Gerds bloggar står det ”ej säker” framför webbadressen, men där kommer jag fortfarande in.
   Det behövs ett certifikat för att få bort ”ej säker”-texten, tror det behöver betalas en liten summa, men är inte helt säker.

 4. Jag skulle löda en silver ring och skulle behövt en extra hand. Bad läraren komma men han flörtade på annat håll och jag blev arg då det var lite bråttom, så jag tog med bara med handen den heta materialet. Skrek till. brände mig i handflatan så klart.
  Hon hörde fortfarande inte mig, Jag sprang och svalkade under rinnande vatten sen höll jag den brända med min andra hand, resten av lektionen.
  Det som var intressant i det hela att min ena hand den friska helade den andra brända. Jag fick ingen blåsa och man kunde inte se nåt efter åt.
  Jag fattar fortfarande inte hur det gick.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.