Trees on Tuesdays och namnsdagar

En bild som jag tog redan i juni, vi se att syrenerna blommar i bakgrunden.

Började åter jobba igår och det var full fräs som det vanligtvis är om måndagar, så jag då och då blir det förhandsinställda inlägg.

Vädret är perfekt nu, igår +19 grader och såväl moln som sol. Riktigt skönt om någon frågar mig.

Orsakullans bloggutmaning för den här dagen är: ”Fruntimmersveckan börjar idag. Firas det någon namnsdag i veckan?”

I Finland firar Sari och Sara namnsdag den 19 juli, jag känner personer med bägge namnen. Samma gäller Maarit och Margareta för den 20 juli och Hanna och Jenny för den 21 juli. Leena/Lena firar den 22 juli och tjejer med det namnet känner jag också. Det finska namnet Oili får mig att fundera om jag känner någon som heter så, men Olga som också firar den 23 juli känner jag. Tiina, Tina och Kristina firar den 24 juli och hör till bekantskapskretsen.

Jag ska försöka komma ihåg att gratta de här damerna, men erkänner att det där med namnsdagar och att komma ihåg dem inte är min starkaste sida och jag firar inte mina egna. Ibland har jag köpt en liten present till mamma och min syster då de haft namnsdagar.

10 reaktioner på ”Trees on Tuesdays och namnsdagar

 1. Idag är det varmt ca 25 grader och sol. Varit och badat så det känns skönt. Firar inga namnsdagar.
  Kramar från oss

 2. Vi firar inte namnsdagar i Tyskland och därför tänker jag aldrig på att kolla upp det.
  Vädret är för varmt och imorgon blir det ännu värre, suck…. Fast mina söner i Tyskland hade 39,1 grader i skuggan idag. Hoppas att det inte blir riktigt så illa här. Kram!

 3. Så ni verkar klara er från supervärmen som SMHI har lovat ska komma till Stockholm imorgon (27 grader) och på torsdag (34 grader). Ingenting jämfört med stackars England som slog värmerekord idag…

  1. Ja – jag vill absolut inte ha +34… vi har +21 nu men det ska bli +27 ett par dagar framöver, det är helt okay men helst inga långa perioder på det sättet.
   Snart får vi säkert flyktingströmmar till vår svala nord… om södra och Mellaneuropa brinner upp.

 4. Inga namnsdagar på kalendern i USA heller. Möjligen ett nordiskt ’påhitt’?
  Vi har också varmt. Hela veckan runt +32. Normala juligrader. Inget som södra Europa och London med omnejd upplever….. 🥵

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.