Tacksam över att få bo i Finland

Det har varit svalt och skönt flera dagar nu, för tillfället blåser det och är +22. Bilden tog jag igår kväll när solen höll på att gå ner. Molnformationerna varierade ständigt.

Känner tacksamhet över att få bo i Finland. Förr kunde jag längta söderut, men just nu gör jag det inte då bränder härjar i Syd- och Mellaneuropa och temperaturerna är förfärliga över +40 🥵

Det får mig att tänka på om följande flyktingströmmar börjar komma till Norden. Blir det för varmt i sydligare delar av Europa kanske många föredrar vårt klimat? Också då vi har mycket snö om vintrarna.

Blåste bubblor åter i går vid favoritstranden. Plötsligt blåste det upp och började regna så att vattnet kom nästan vågrätt i luften. Vi blev dyblöta för den här gången skyddade inte ens trädens kronor oss. Men sedan var det skönt att torka upp i solen 😎
I love the eveningsunlight in my hair skrev jag om den här bilden som jag igår lade ut på Facebook.

18 reaktioner på ”Tacksam över att få bo i Finland

 1. Känns lite konstigt att hela tiden se bilder av Rosenstranden (är det officiellt namn?) när jag står i beråd att skriva om den… Ursprunget är lite oklart, planeraren svarar inte på anrop…

  1. Jag tog en gång en bild av skylten till min serie Skyltsöndag och där syns namnet – men jag vill minnas att det heter nåt i stil med Rosenparken el. dyl. Jag har börjar skriva Rosenstranden för att vi som brukar vara där tycker det passar bra 🙂
   Innan den var så här snygg satt här ofta ”pultsare” i buskagen 😀 Nån gång på 1970-talet kanske?

  1. Ja, +31 i skuggan är för varmt för mig också.
   Vi har nu växlande molnighet och +24 klockan 20.30.
   Ett par dagar med hetta går an, men sedan behövs regn, eller i alla fall blåst och svalare temperaturer.
   I går fick vi ett litet skyfall – behövdes!

 2. Snygg bild på dig! Kortklippt numera?
  Jag gissar nog det börjar handla om migration runtom i världen vartefter klimatet ändrar och havens vattennivå stiger…. Folk börjar söka sig norrut och bort från kusterna…. Usch! Otrevligt att tänka på, men vi har bara oss själva att skylla…..

  1. Tack ❤ Nä, det ser bara kort ut på bilden, mitt hår. Det är axellångt 🙂
   Och det stämmer, vi har bara oss själva att skylla då det gäller klimatförändringarna.

 3. En fantastisk himmel med lite regn moln. Du har behaglig temperatur men här är det 31 i skuggan och i solen kan man inte vara. Badade tidig förmiddag och det var skön. Vi har varit inne det mesta men snart måste Minton ut och kissa.
  Varma kramar från oss,

 4. Ja, inte skulle jag vilja bo i England, Frankrike, Portugal och Spanien just nu. Inte i Kalifornien heller för den delen. Är väldigt glad att bo i Sverige, även om vi hade 29 grader idag. Det kändes ändå helt okej, då vindpustarna gjorde att det aldrig kändes hett.
  Vilken läcker frisyr. Nyklippt eller. Tycker håret ser kortare ut än vanligt – riktigt, riktigt snyggt:-)

  1. Tack! Nej, håret ser bara kort ut på fotot, är fortfarande axellångt.
   Jag älskar att sitta på balkongen i kvällssolen och då solen värmer håret, leker i det som soltorkats efter regn, känns det extra fint.

 5. Härligt att kunna njuta av att bli blöt av regnet. Jag var ute med barnbarnen i blåbärsskogen när regnet kom. Vi gick hem sjöblöta med skörden medan de små sjöng regnsånger. Fint foto av dig och jag gillar de snygga solglasögonen.

 6. Och jag bor i Sverige. 🇸🇪 Men mina rötter kommer ifrån Finland. Min mormor är finsk. 🇫🇮

  1. Det var intressant att höra. Jag har flera vänner här från Sverige, sådana som jag aldrig träffat. En del av dem har släkt eller rötter i Finland.
   Själv har jag också bott i Sverige 1998, i Täby, Stockholm.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.