Tecken från skyn och statistiken blomstrar

Satt på en utecafeteria idag och hade precis ätit upp Lovisabakelsen då den här vackra skapelsen kom flygande och landade framför mig. Ett tecken från skyn! Men vad betyder det? 😀
Träffade en frilansare som behövde ett presskort och delade Lovisabakelsen med honom. Försvinnande god, lagom liten eller stor, inte för söt. Bjuder på många smakupplevelser.

Jag är inte riktigt lika ledsen nu som jag var i morse. Men känslorna ligger ändå på ytan.

Döm om min förvåning när jag såg att jag efter att ha skrivit inlägget ”var finns han?” såg att statistiken på bloggen blomstrade! Jag har vanligtvis runt 300 besökare per dag, men redan på förmiddagen hade jag över 1800!

Just så, tänkte jag. Jag hade inte ens delat inlägget med mina ledsna tankar på Facebook men ändå hade 1800 läst bloggen 🤔

Vid en närmare titt såg jag att flera gamla inlägg hade runt 14–15 besök och att över 90 procent av de lästa inläggen hade kollats i Schweiz! Har jag beundrare där? Nya läsare? Eller är det nåt slags robotattack?
Hur som helst, har inte fått skräpkommentarer och inga elaka påhopp, och om nu någon robot ”läser” så må det vara hänt.

Har någon annan av er som har WordPress varit med om något liknande? Schweiz känns väl ändå tämligen ofarligt.

24 reaktioner på ”Tecken från skyn och statistiken blomstrar

 1. Gott bakelse.
  Jag får inte så mycket besök alls, men är från väldigt många olika områden. Så Schweiz är ju helt okej. 👍🏻👍🏻👍🏻

  1. Men jag kan inte begripa hur flera hundra inlägg lästes därifrån, 14-15 på vissa gamla inlägg.
   Verkar robotstyrt på nåt sätt, men vem har nån nytta av sånt? Bara jag som får många besök 🙂

   1. Men tänk om det är ändå riktiga människor. En gång hade jag en app så jag kunde se lite mer närgånget på varifrån man besökt min sida. Vilket också hjälpte mig att sätta någon på sin plats när hen var otrevlig.
    Tyvärr mina besökare är obefintliga. Det gör också att jag börjar fundera på att kanske lägga av.
    Det finns 8 miljarder människor på gjorden, Sverige 12,5 miljoner, och jag är intressant för 40. Samma med min Instagram.
    Nu blev jag faktiskt lite gråtfärdigt. Så löjligt. otroligt löjligt.

   2. Jag hoppas innerligt att du inte slutar lägga ut dina bilder, du är en kär bloggvän för mig, jag läser alla dina inlägg ❤
    Men klart att bloggandet ska kännas bra och roligt, givande och intressant.
    Vanligtvis har jag som sagt mellan 150 och 300 besök. Skulle vara kul att kolla närmare varifrån vissa kommer, då alla inte lämnar en kommentar.
    Kram ❤

   3. JAg använder inte längre den då det skulle kosta, men man kunde använda ett tag gratis också.
    Jag kan skicka länken när de nästa gång pushar för nu kommer jag inte ihåg namnet på den.

   4. Tacksam om du nån gång skickar länken och berättar hur det hela ska användas.
    Du har min mejladress.
    Och du hjälpte mig också lära mig räta upp foton i Photoshop, det var inte svårt och jag har haft mycket nytta av den kunskapen.

 2. Blogger har blivit så knasig på att visa statistik så jag kollar inte längre. Men nu gjorde jag det. Och har tusentals fransmän, fler än svensk läsare. Jag tror att det är robotar som försöker nå uppgiftter.

  1. Usch ja – man börjar ju tro det.
   Men jag betalversion av WP, som styr skräppost bort och som håller reklam borta osv.
   I dagens läge vet man ändå inte vad som styr vad, dessvärre.
   Kram!

   1. Skulle vara spännande – men kunde uppstå vissa språksvårigheter.
    Min franska är knagglig, tyskan så där, engelskan ok. Schweiziska, finns det sånt språk? 😂

 3. Nu har jag nog löst problemet.
  Oj så många besökare det verkar lite konstigt. Ibland kommer känslorna fram och det känns ledsamt. Hoppas du mår bättre.
  Kramar från oss

 4. Bakelsen med pensén i Sveriges färger – mums! Vilken vacker bild:-)
  Ja, det är ofta så att inlägg som handlar om känslor, ledsamhet med mera ”drar till sig” fler läsare än ”glada inlägg”. Personligen tycker jag att det är lite trist. Men det är ju samma sak att nättidningar toppar när de rapporterar om något negativt (krig, olyckor). Folk verkar ”gotta” sig på andras ”olyckor”. Som sagt, jag tycker det är ledsamt…
  Har ju inte WP, men Googles statistik visar att det majoriteten av mina läsare kommer från Sverige, Finland, Norge, Cypern och USA. Å visst får jag fortfarande besök på inlägg som är flera år gamla. Beror på hur ”catchy” rubriken är.

  1. Sverige / Ukraina – gult och blått ❤
   Och det stämmer det du skriver om ledsna inlägg, eller om nån insjuknat.
   Men det här var så konstigt då kring 1800 inlägg hade lästs i Schweiz, resterande 400 i dagsläget från de länder jag brukar få besök från.
   Finland, Sverige, USA, Norge, Estland, Bulgarien – i dag också Puerto Rico.
   Anyway – intressant!

 5. Robotar gissar jag… Kolla att du har skräpfiltret satt som du vill ha det. Jag får dagligen en hel massa besök från Kina och också Indien, fast jag skriver ju också på svenska…. Och en hel del skräpkommentarer….

  1. Antalet skräpkommentarer jag får varierar mellan 5 och 20 per dag och de filtreras bra bort av WP.
   Ska kolla det här med skräpfiltret. Men jag vill ju inte blocka besökare från ett visst land, och särskilt inte från Schweiz där jag har några bekanta som på riktigt läser min blogg – men 1800 besök på en dag var ju inte helt normalt 🙂

   1. Likadant hos mig. Ett par skräpkommentarer varje dag. Jag kollar mitt skräpfilter regelbundet. Finns där kommentarer som inte är skräp är det bara att godkänna dem och flytta dem till ’normala kommentarer ’. 😀

 6. Underligt det där, själv har jag inte kollat antal besök på min blogg på väldigt länge.
  Har för mig att jag hade sådana stigningar/minskningar på min förra blogg, sjutton vet vad det var för något.

  Ha nu en fin kväll.

  1. Ja, alltså jag förstår ingenting.
   Jag har en blogg jag betalar en hel del för. Skräp kommer inte igenom.
   Men kanske robotar lärt sig läsa? Vem vem med den artificiella intelligensen…

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.