Skyltsöndag, den 7 augusti 2022

Då jag har lite fler skyltar på lager nu vågar jag bränna av två från samma område, samtidigt. Alltså, de finns vid Skeppsbrons gästbåtshamn. Där tillbringar jag rätt mycket tid om somrarna.

Och det här räknar jag som riktiga skyltar. För alltid har jag inte haft sådana, det har kunnat vara texter på planscher eller annat, då som jag inte hunnit med eller hittat bidrag som kan kallas regelrätta skyltar. Men alla får vara med, i den här utmaningen finns inga stränga regler som utesluter någon.

P-plats för hundar 🙂 Det ser nästan ut som om där fanns en visare för tid, som på en P-skiva.

Skyltsöndag är en av de trevligaste utmaningarna och den förvaltas av bloggaren BP som har bloggen Konst eller konstigt. Hon och jag och många andra har hållit på med det här i många år. Haka på även du, om du inte redan gjort det 🙂

12 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 7 augusti 2022

 1. Du hör väl till dem som ”bara” har en skylt rent allmänt och från början var det ju så och det skulle vara en riktigt fotad äkta skylt.
  Numera är det väldigt fritt och var och en gör som den vill, bra det med.
  Konstig skylt med P-plats för hundar Vem vill lämna sin pälskling där så?? 😀

  1. Det kan hända att det är ett slags skämt, men mera tror jag att det är tänkt som en tillfällig lösning, att hunden kan vara kopplad där en kort stund.
   Kanske då man lastar på och av en båt. Vet inte 🙂

 2. Det är det sista jag kan tänka mig. Att parkera min hund där nånstans. Just nu har han parkerat sig i en av sina hundsängar och sover djupt🙂 Ha en trevlig ny vecka, kram!

 3. Skeppbron-skylten är extra rolig, för vi har ju Skeppsbron i Stockholm också:-) Å hundparkeringen – så himla rolig! Har aldrig sett en liknande skylt här. Love it:-) Bra fångat Carita:-)
  Tusen tack för skyltarna och länken:-)

  1. Ja, det stämmer, ni har er Skeppsbro ni också 🙂
   P-platsen för hundarna delade ju åsikterna här, och jag kan förstå dem som tycker man inte ska lämna en hund länge vid en stolpe.
   Antar att skylten avser kortvarig parkering 😀

 4. Vi är många som reagerade på hundparkeringen! Inga sådana alls här hos oss. Här lämnas nog hunden för det mesta hemma om man nu inte är ute och promenerar och har den i koppel förstås. Ngn parkering finns nog inte.
  Eller boxar utanför affärer där man kan låsa in hunden som jag också hört om i Finland, medan man är och handlar. Praktiskt verkligen, men vad gör man om hunden bara står och skäller medan man är inne i affären, eller vid bryggan?
  Märkligt då helt vanliga finländska trafikskyltar kan framkalla hemlängtan…! 😂

  1. De där boxarna låter ju inte så trevliga – och den här P-platsen kanske dels är tänkt som humoristisk, dels som kortvarig lösning att låta hunden vänta där då båten lastas osv.
   Det känns fint för mig om mina skyltar i all sin enkelhet och vardaglighet framkallar känslor hos dig 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.