Knäppte en bild i all hast

Kom sedan på att de tre byggnader som står på rad här, förutom den som ligger allra längs bort i gult och där en vit bil står, är byggnader som borde rivas eller renoveras. De ligger centralt vid Drottninggatan i centrum av stan. Är lite osäker på skyddsbeteckningarna, tror att bara den långa gula i mitten numera inte är K-märkt. Byggnaderna står alla tomma.

Har i dag varit och gjort ett reportage som berörde mig djupt. Återkommer till det senare, eventuellt via en länk till NÖ:s webbsajt. Behöver tid att samla mig. Ska kolla fotografierna nu.

11 reaktioner på ”Knäppte en bild i all hast

 1. Innan jag läste din text så tänkte jag att jag älskar muralmålningar, men inte på så gamla hus. Ja, då är både huset och målningen ju snart ett minne blott. Och om huset i mitten är skyddsmärkt, då vore det väl logiskt att man renoverade det varsamt, och inte låta det förfalla. Eller har jag missförstått det hela…

  1. Frågan är vem som kan och råd att renovera. Förfallet lär vara så pass långt skridet. Huset i mitten är inte K-märkt om jag minns rätt.
   Men det med muralmålningen är skyddat, tror jag! Och samma med huset längst bort, det bruna som man ser bara lite av på bilden.

 2. Absolut borde renoveras. Det är byggnader med så pass annorlunda utseende att de borde bevaras, och hitta en bra användning för. Antingen som bostäder eller butiker, utställning, eller mottagning.
  Jag har själv aldrig sett något liknande, men kanske är en vanlig bygge i Finland.
  Gilla r de långsmala fönsternischerna och de små fönstren i rad högst upp på husen. Om jag ändå hade mycket pengar….. 😍

   1. Japp, De borde annonsera här i Sverige för här finns verkligen folk som gillar ruckel att förvandla till fantastiska saker.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.