Glad måndag! 19-09-2022

Lokala konstnären Kristina Elo har målat det här kortet med Kaninen och Kråkan. Jag fick det som tackkort av en väninna och samtidigt också en flaska vin.

Måndagen har ibland ett oförtjänt dåligt rykte och därför startade jag den här utmaningen för många år sedan. Tanken är att vi i Blogglandia kan pigga upp varandra med olika glada bilder, roliga bilder, foton av blommor eller djur, vad som helst som kan sprida glädje.

För mig är rusar måndagarna ofta iväg. Jag sitter vid datorn och svarar på frågor, dels via Messenger, dels via mejl. Jag planerar tidningen, skriver texter, redigerar texter.

Vid sidan om försökte jag följa Drottning Elizabeths begravningsceremoni. Det jag såg var samtidigt värdigt och pampigt. Jag tycker att traditioner och ceremonier är viktiga, men jag vet att det också finns de som tycker att sånt här är onödigt och kostar för mycket.

22 reaktioner på ”Glad måndag! 19-09-2022

 1. Glad måndag till dej så här i sista minuten, trots en lång begravning på TV idag, vi följde med i tre timmar via TV:n. Tycker ändå det är en spännande tradition, och så enormt speciell!
  Jag har förutom den begravningen haft en toppenmåndag!
  Fint kort du fick!

  1. Tack för hälsningen – nu är det redan tisdag!
   Visst var begravningen fin, och traditioner ska bevaras – de är synnerligen viktiga för britterna, men även många andra runt om i världen ville säga adjö till drottningen.

 2. Den målningen/teckningen gör mig väldigt glad kan jag säga:-)
  Såg också delar av begravningsceremonin från London. Bloggade om den. Ceremonis var helt underbar, fantastisk och så QEII. Hon hade ju ”redigerat” det hela in i minsta detalj sa dom på BBC. Å det märktes faktiskt. 70 på tronen – WOW. Hon var värd varenda besök, blomma etc. Det kommer aldrig igen. Hon var unik och ”firandet” var lika unikt. Fantastiskt”. Nej, jag är ingen rojalist, men jag älskar vackra, väl regisserade tillställningar. Och den ceremonin hade allt.

  1. Ja, det var en fin ceremoni och såväl hon som hennes familj, det brittiska folket och vi andra som ville se begravningen, var värda att få ta del av den.
   Som du säger – ceremonin hade allt.

 3. Måndagar innebär att mejlboxen fylls igen.. kunderna är tillbaka på kontoret och känslan av att vara ”färdig” med allt som låg och väntade är borta. Nya tasks kommer in i en strid ström.

  1. Så är det – en strid ström av mejl även här. Dagens sätt att kommunicera. Även via Messenger för oss.
   Skulle vi ta allt per telefon skulle det bli dyrt, ta mera tid och smarttelefonen skulle troligen överhettas 🙂

  1. Det finns en sådan som går upp till ett utsiktstorn i Lovisa, tror att bilden visar den.
   Sedan har vi också en nästan likadan spiraltrappa i gjutjärn som går upp till det rum där vi layar Nya Östis.

 4. Månsdagen kom och gick… och en Drottning är lagd till sista vilan med mycket pompa och såt…Tja, jag vet inte… Själv kan hon ju inte ta del i all denna pompa och ståt, men samtidigt var hon ju Drottning imponerande länge. Lite märkvärdigt skulle det ju nog vara om begravningen helt skedde i tystnad och stillhet efter ett sådant långt liv levat…. 🤔 Själv är jag bara nöjd och tacksam över att inte ha fötts i en kungafamilj! Fast om man inte vet om ngt annat så kanske det går för sig det med….?
  God fortsättning på veckan!

  1. Ja, visst hade det varit märkligt med begravning i stillhet. Så många britter ville ju vara en del av den.
   Och många såg på den via teven, ceremonier är viktiga – dessvärre också kostsamma, men nog sätts ju pengar på allt möjligt annat som kan ifrågasättas också.
   Och nöjd är även jag för att inte vara född i en kungafamilj 🙂
   Ha en bra vecka!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.