Skyltsöndag, den 18 september 2022

Det här är väl ändå en Skyltarnas skylt? Kvalar kanske in bland de tio bästa jag hittat? Eller tja, svårt att säga då det här är den 372:a i ordningen genom åren 😀 Jag tänker inte ge mig på att rangordna dem ändå.

Men det finns många fina skyltar i gamla Borgå, där den här affären finns. Jag tror att skyltarna där inte får se ut hur som helst, de ska ha en viss stil för att alla passa ihop med varandra. Att den här rostat lite gör ingenting, tvärtom – känslan av gammalt, genuint hantverk, förhöjs.

Mera info om leksaksaffären och en webbshop finns här.

Och andra bloggare som visar skyltar hittas via BP:s blogg här.

16 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 18 september 2022

 1. Ja, den charmiga skylten var fin. Hoppas den får hänga kvar där länge till. Nuförtiden finns bara kantiga, vitsvarta skyltar. Så tråkigt som helst.
  Ha en trevlig ny vecka, kram!

 2. Haha, Riitta och Mikko som äger butiken har också – främst Mikko – en firma som gör skyltar! Till exempel namnskyltarna i botaniska trädgården i Helsingfors görs ”uppe i skogen” nära mitt förra hem i Hindhår! Jag tror ändå inte att Riitta vill ha en ny skylt, inte ens i samma stil, hon gillar allt som ser använt ut… Affären är underbar, men jag går dit endast för att hälsa på…

 3. Du har alltid bra skyltar, men jag håller med – den här är något alldeles extra. Fantastiskt att du har hängt på med 372 Skyltsöndagar av totalt 384. Tror att du och Ama är dom som hängt på längst, men jag kan ha fel. Ni deltagare verkar ha mera koll än vad jag har;-)

  Tusen tack för den fina skylten och länken:-)

  1. Förvånar mig att jag varit med så länge 🙂 Menar, jag visste inte att jag kom med i så tidigt skede. Var det då som du tog över efter Pumita?
   Har skyltar på lager än så jag klarar mig några veckor framöver 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.