En gardin av växter

Den som känner mig vet att jag inte gillar gardiner. Har endast persienner i sovrummet och ibland använder jag dem som finns i köket, men där finns inga gardiner.

Här som jag sitter om kvällarna och läser, pusslar och skriver vill jag se ut över balkongen och himlen. När mörkret faller på har jag dragit för ett par tunna spetsgardiner. Problemet är dock att hängena som gardinerna sitter fast i inte löper ordentligt på skenan… vilket kan ge mig rejäla nervproblem, och då ska ni ändå veta att jag är en i grunden lugn person.

Nu har jag löst flera ”problem” genom att flytta stora växter upp på bordet. De får ljus under vintern, jag ser ut så mycket som jag behöver och kan även njuta av de levande ljusens sken från balkongen.

Inget mer krånglande med trilskande gardiner och vill någon granne hålla koll på vad jag gör, så varsågoda bara. Här händer dessvärre inget spännande, men går det att använda mitt liv som sömnpiller är det ju alltid bättre en mediciner 😉

Win-win säger jag! Och eftersom här inte bor någon annan behöver jag inte fråga vad någon annan tycker och tänker 😎💪👍

21 reaktioner på ”En gardin av växter

 1. Har gardiner vid sidan av föntret men drar inte för. Fäller persiennerna i köket eftersom man kan stå precis utanför och titta in. Har också mycket växter både inne och ute så det känns ok.
  Önskar dej en trevlig helg

 2. Ja, det har vi ju gemensamt – inga gardiner som ju bara är dammsamlare. Helt onödiga.
  Å precis som du säjer så är det din lägenhet och där gör du precis vad du vill:-)

  1. Märkte mycket väl att de gardiner jag haft – spetsgardinerna, hade samlat massor av damm på fyra år 😱🙄🤣🤣
   De åkte i tvättmaskinen och kan nu vänta ett par år på följande tvätt.

 3. Jag gillar gardiner, eller gardinkappor, använder inga långa gardiner. Vi har persienner i fönstren, och dom vippar jag för på kvällarna. Här är ändå så mörkt ute så inget att titta på där inte, och eftersom jag inte ser ut så vill jag inte heller att ngn ska se in.

  1. Nä, så är det nog, alltid vill inte heller jag att nån ska se in där jag inte ser ut.
   Beror alltså på var jag befinner mig mörka kvällar.
   Men här på tredje våningen mitt i stan är det rätt ljust omkring mig och innan det blir nattsvart vill jag se ut 🙂

 4. Vi har inte mycket gardiner heller. Persienner lite här och var dock.
  Tur att vi alla får göra som vi vill i våra bostäder och som vi själva trivs. 😃
  Grönt är skönt helt enkelt!
  God fortsättning på helgen!

  1. Persienner vill jag ha i sovrummet eftersom jag ibland nattetid tänder en liten lampa om jag går till toan.
   Då ser den som vill bra in medan jag inte ser lika bra ut genom fönstret.

 5. Jag har inga gardiner heller! Bara solskydd – i form av luckor på utsidan. Vill ha in så mycket ljus som möjligt men när det är riktigt hett här gäller det att stänga ute både sol och värme så gott det går.

 6. Jag är en gardin och matt människa. Jag vill ha ombonat med bilder och målningar hängande på väggen. Gardiner drar jag hit och dit beroende dagens tid.
  Men visst kan det ibland vara jobbigt att dra för gardinen men numera har jag en förlängd arm som underlättar till 100 procent. kostar runt 200 kr och bra även om man tappat saker eller rullat in under bord.

  1. Den förlängda armen låter bra – speciellt då man tappar saker.
   Visst dämpar mattor och gardiner ljud och gör det mysigare. Jag vill ändå få in mycket ljus hos mig.

   1. Det ena utesluter inte det andra, Delvist har jag ljusa rätt så genomskinliga vita gardiner och delvist kan man dra gardinerna åt sidan. på dagtid och då flödar all ljus in, men på kvällen slipper jag att eventuellt bli filmade av idioter. Med dagens mobiltelefoner är det fullt möjligt.

   2. Jag har inget hus utan en park som utsikt. Men parken ligger på en platå och när folk går förbi där då är det fritt fram och in. Många gånger sitter de också på muren. Även när jag ligger i sängen så är ju fritt in. Och med dagens mobilkameror…..
    På dagtid gör inget så klart.

   3. Parken är väldigt fin. Jag tror att jag har visat bilder från min utsikt ganska många gånger , då jag brukar fotografera folk just i parken. Där händer ju mycket.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.