Hälsostegen – dag 3

I dag fick jag med nöd och näppe ihop drygt 2500 steg. Dels beror det på att jag har en bråd dag på jobbet, dels på att jag fick ont i vänster sida av rygg och i vänster höft. Jag kunde inte gå längre än det här i dag 😢
Jag gjorde troligen ett misstag, och det ska jag försöka att inte upprepa. Jag kombinerade promenaden med ett pressinfo och där blev jag stilla stående ungefär en halvtimme. Att stå stilla på hårt underlag så pass länge passar inte min rygg. Jag borde ha bett om att få en stol, men det bär ju lite emot att ”vara den gamla som måste sitta” när alla andra står 🙄🤣
Det blåste, var +9 grader och mulet. Löven prasslade omkring och ibland var det knöligt underlag 🙂
På väg mot pressinfot i köpcentret Galleria som ligger längre fram bakom hörnet. Observera pojkarna som hoppar i trampolinen, de verkade inte frysa i kortärmat, men håller man igång såsom det gjorde blir det ju inte kallt. Jag frös inte heller, men i kortärmat gick jag inte heller.
Fick bita ihop då jag tog mig hemåt, så pass ont gjorde det, men jag hoppas att ju mer jag går varje dag, desto starkare blir musklerna och kanske jag inte längre efter en vecka eller två får lika ont som i dag.

13 reaktioner på ”Hälsostegen – dag 3

 1. Håller tummarna att det blir bättre med smärtan efter många dagar hälsostegen.
  Barn klarar av mycket när de är på gång. Jag bor mitt emot en skola och ser många lättklädda barn som inte fryser ett dugg. Fast de klättrar, hoppar, springer, skriker och jagar varandra😆
  Kram!

 2. Jag måste ha missat nåt. Vad är det för smärtor skriver du om? Jag minns att du skrev om smärtor för ett år sen. Är det fortfarande pågående eller är det nåt annat?

  1. Jag har tänkt att jag har ett för stillasittande jobb och därför försvagade muskler t.ex. i ryggen. Benen mår ju inte heller bra då mänskan bara sitter.
   Nu har jag börjat promenera, men får ibland jäkla ont i ryggen.
   Ska kämpa vidare för att få bort smärtorna.

   1. Nej, inte för ryggen. Jag hade något jag trodde var bursit då för snart två år sedan. Ont i ljumsken.
    Men det gick över då jag gick hos en osteopat.

 3. Det låter inte bra. Att stå är väldigt påfrestande för rygg, knä och höfter. Du skall be om en stol för det har inte med åldern att göra. Jag har fel på ryggen och har aldrig kunnat stå någon längre stund. Nu när anväder rullatorn så kan jag sitta på den.
  Sköt om dej
  Kramar från oss

  1. Skönt att höra – alltså inte att du också har problem, men att det kan finnas flera orsaker till att jag har ont i ryggen.
   Nu tänker jag ju inte sluta promenera, jag känner mig igång med de korta turerna. Men den här dagen blev en pärs.
   Tack för din omtanke och dina råd ❤

 4. Jag kan inte heller stå längre stunder utan att få ont i ryggen. Brukar klara mig om jag rör mig mycket under tiden, typ byter ben, gör höga knälyft etc. Hoppas smärtan försvinner snart så du kan njuta av dina promenader!

  1. Ja, det här med att stå stilla länge verkar vara ett problem för många, därför skönt att kunna ventilera sånt här 🙂
   Jag ska också testa knälyft, ibland böjer jag mig framåt och stretchar med händerna ner mot golvet/marken.
   För visst vill jag njuta av promenaderna.

 5. Bättre att få in 2500 steg än inga steg alls! 💪
  Om du faktiskt tänker börja promenera, investera i ett par rejäla tennisskor eller promenadskor. De behöver inte vara hutlöst dyra, men bekväma och passa din fot och ge bra stöd åt kroppen.
  Tänk på att hålla axlarna bakåt och ut med bröstet. Då du promenerar. använd dina stavar eller sväng med armarna vid sidorna för balans.
  Du kan alltid öva med bok på huvudet medan du jobbar vid datorn för hållningens skull!
  En bra skoaffär borde kunna ge dig råd om vilka skor du borde ha. Var noga med att påpeka att du inte springer maraton, utan promenerar. Alla steg räknas och god fortsättning!

  1. Jag har ett par rätt bra Ecco-skor nu, de duger på hösten.
   Men till vintern måste jag köpa icebugs, annars kommer halkan att sätta stopp för turerna – och det vill jag inte.
   Tack för alla goda råd här och för att du peppar mig!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.