Hälsostegen, dag 24

Solen börjar gå ner då klockan närmar sig 16.30. Här vandrar jag Vallgatan fram i krispigt väder, +5 grader och syrerik luft.
Det här motlutet, en ganska lång uppförsbacke, hade jag fått kämpa med på ett annat sätt om det här hade varit min första vandring på Hälsostegen. Men nu har jag gått i tjugofyra dagar, vågat skruva upp tempot lite och visst flåsade jag lite i backen men jag behövde inte stanna för att vila.

Bryggeribackens miljö är väldigt fin. Skogen här fredades 2017. Här finns en artikel om den.

De åsar som påträffats i Lovisa centrum kännetecknas av ett stenigt ytlager. Också på Bryggeribacken kryllar det av mossbeklädda stenar i olika storlekar. Det är antagligen också tack vare de många stenarna som skogen har bevarats i så gott som naturtillstånd” kan man läsa i artikeln.

I dag hade jag full arbetsdag som avslutades med ett möte kl. 15–16 och direkt efter det gick jag på min promenad som blev 3298 steg lång. Totalt har jag sedan första oktober gått 88 982 steg.

10 reaktioner på ”Hälsostegen, dag 24

  1. Ja, det är ju det – här finns mycket som är fint och områden där jag inte rört mig på ett tag, då jag mest suttit hemma.
   Men nu har det ju blivit ändring på det 🙂
   Kramar!

 1. Din satsning på plus 100 000 steg lär går hem utan minsta problem. Sedan är det kanske en idé att fortsätta även efter tävlingen är slut. Du gillar det ju:-)

  1. Jo, jag ska fortsätta då kampanjen är över. Sätter inte målet högre än 2500 steg per dag i vinter, för det kan komma dagar med -25 grader och snöstorm.
   Då blir det en utmaning att gå 2500. Mot våren kan jag sedan se om jag höjer målet, men egentligen, varför skulle jag ens behöva göra det då allt känns bra nu 🙂
   Och jag har nästan alla dagar gått 3000-4000 utan problem 🙂

 2. Jättefina höstbilder men jag är lite avundsjuk. Varifrån får ni solen? Här finns det bara dimma, en grå himmel och regn, regn, regn. Nästan 89000 steg. Det låter helt fantastiskt och några dagar kvar till målet. Ha en trevlig kväll, kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.