Fem en fredag, MÖRKER

Temat hos Elisamatilda denna fredag är mörker. Och visst är det mörkt ute mest hela tiden nu. I dag vaknade jag till ytterligare en grå och regnig dag. Men sådär överlag har jag nu den här hösten, då jag börjat promenera varje dag (hållit på sedan den första oktober), tyckt att det är bättre så här ändå. Snö och kyla och halka gör ju promenaderna lite krångligare.

Har inte fått mina Ice bugs ännu, väntar på att sportaffären ska höra av sig då skorna jag beställde har kommit.

Den här bilden tog jag på min promenad igår. Den passar ju bra i mörker-temat.

Vad tycker du om att vrida klockan åt det ena eller andra hållet?
– Jag tycker det är onödigt. Vi kunde ha normaltid året om.

Vad innebär mörkret för dig?
– Ju äldre jag blir, desto tyngre på något sätt. Försöker lätta upp det med mjuka lampsken och levande ljus.

Har den här hösten varit mörk eller ljus för dig?
– Ljus om jag ser till mående, och så där allmänt sätt odlar jag tacksamhet bland annat för att vi inte har krig i vårt land. Mörk har hösten varit för att den är en dyster årstid med bara några få ljusa timmar.

När famlade du senast i mörker?
– Jag gör det ibland om jag behöver på toa mitt i natten.

Av vilken anledning var du senast uppe mitt i natten?
– Jag fick inte sömn natten mot i dag så jag började lyssna på Radio Extrems maratonsändning Näsdagen till ära. Sedan förivrade jag mig och sa att jag donerar femtio euro till insamlingen om programledarna ringer upp mig, och det gjorde dom 🤣💪 Så där satt jag i direktsändning per telefon halv två på natten.

38 reaktioner på ”Fem en fredag, MÖRKER

 1. Vilken häftig natt du hade! Näsdagen, vad är det för dag? Jag försökte googla, men blev inte riktigt klar över det i alla fall.
  Kram!

   1. Tack för länken. Jag var inne på den sidan, men surfade inte tillräckligt långt ner. Men nu hittade jag det. Där står ju att ursprunget kommer från Storbritannien och Red nose day.

 2. Utgår från att dina pengar går till något bra, men synd förstås när nattsömnen inte infinner sig. Har också såna nätter emellanåt, fast då lyssnar jag inte på radio utan löser (oftast) korsord …

 3. Vill också ha normaltid då mår vi bäst.
  Dina svar är ungefär som jag tänker. Inte dåligt att bli uppringd kl 1.30 på natten. Kunde du sova sedan.
  Kramar från oss

 4. jag tycker inte att det spelar så stor roll det där med visarvändandet. det finns det som är värre. jag gillaratt det är så vamt att en bara behöver ta lite kläder på sig när en går ut. visst lär en sig mycket av att läsa bloggar. om allt möjligt

 5. Hoppas du kunde tänka klart så mitt i natten och i en direktsändning 😂 Jag hade säkert haft problem med det.
  Tycker inte om att vrida klockan en timme hit och dit.
  Ha en trevlig helg, kram!

  1. Alltså det var bara lite löst snack mitt i natten, jag känner programledaren och litade på att det blir humor på kravlös nivå.
   Tänkte att såsom dom kämpar med programmet, direktsändning 66 timmar… så måste ju nån höra av sig även under nattens ”slöa” timmar 🙂

 6. Som vanligt och så irriterande, man kan inte lyssna från utlandet. Lika med väldigt många inslag, för att inte nämna sportsändningarna! Uselt…
  Ganska friskt jobbat att ringa radiokanalen missinassen, heja dig! Trevlig helg

 7. Men vilken spännande natt det blev, då blev det väl ännu svårare att somna efter telefonsamtalet… Tur att det blir helg nu så får du koppla av o sova litet extra, kanske. Normaltid (=vintertid) gillar jag bäst, fast numera reagerar jag inte på samma sätt som då jag var yngre. Då kom jag i olag på våren då jag måsta ge bort 1h….

 8. Red Nose Day uppmärksammas här i USA också. Men vet inte om det är samma dag som i Finland.
  Häftigt att vara med i radio den tiden på dygnet! Fast skönare att sova förstås…
  Normaltid/vintertid skulle nog vara att föredra året om jo…. I USA bestämmer staterna själva hur de gör: Hawaii och Arizona har slopat detta tidsändrande. Önskar Minnesota tog efter…. Vi ändrade till vintertid förra helgen. En vecka efter Finland.
  Trevlig helg!

  1. Ett otroligt såsande med klockorna och att vända visare eller knappa in tiden digitalt 🙂
   Intressant det här att delstaterna själva får välja och att två har slopat – det är att hålla reda på tiderna när man reser inom USA då 🙂
   Trevlig helg!

   1. Jag tror att folk som inte är bosatta här inte riktigt förstår hur självständiga delstaterna egentligen är. Lite som Åland där hemma faktiskt. Kanske ännu mera självständigt än så….? 🤔
    Med Hawaii och Alaska inberäknat har USA 5 tidszoner, så visst finns det att hålla reda på! 😃

   2. Intressanta fakta faktiskt – och jag tror att det är som du säger, vi som inte bor där förstår inte hur självständiga delstaterna är.
    Lite som ”egna små länder”.

 9. Ja du vet ju redan vad jag anser om det gråa och mörka och det kalla. Jag bry mig inte det minsta. Inte heller rör mig i ryggen den där med klockan var den står. Om jag vaknar på natten och känner att jag inte kan somna om igen börjar jag läsa en bok som alltid ligger bredvid, och nog är det så att John Blund råkar av någon anledning bo i mina böcker då jag inom kort somnar snabbt igen. Natti Natti

   1. Jag har flera kuddar som jag staplar upp och knycker in vid nacken och ordnat så att jag har lampavstängningen så att jag kan göra det utan att böka så att jag piggnar till. Sen kan man bara knuffa kuddarna åt sidan när sömnigheten börjar styra om man inte gillar många kuddar att sova på.
    Jag läser nästan varje kväll. Ibland blir det en lång stund, Och ibland knappt hinner med en halv sida innan ögonlocken dras ner. Och då tänker jag inte att bara lite till tills kapitlet eller sidan eller nåt annat blir klar. Ibland blir inte ens meningen klar. Som sagt det är varierande.
    Det har även hänt att signalerna tydde på att nu somnar jag bums släcker lampan, men sen plötsligt kvicknar jag till. Då tar jag fram boken igen .
    Det ända jag inte gör är att hetsa upp mig över att jag inte kan somna och sova. För jag har inställningen att då kommer nog somna mycket snabbare kvällen därpå.

   2. Ja, det där med kuddar är nog bra, måste nog sitta och läsa – jobbigt för ryggen att ligga på mage och svårt att ligga länge på rygg 🙂
    Mycket bra att inte hetsa upp sig över att inte kunna sova – då kommer ju sömnen verkligen inte.

   3. Jag var igår inte alls sömnig ( söndag den 20-e)
    Så jag såg först som lös en gigantisk boll som var lite rödaktig. Som jag bara tittade och undrade om vi fick en bomb till Vasaparken. Sen kom mullret. Mitt i snökaoset var det åskan som gick. Och det är inte rolig snö . Mycket snö men blött också.

   4. Jag har läst om ert snökaos på Aftonbladets webb, och åskan också.
    Häftigt, men ändå inte roligt… människor uppmanades stanna inomhus o jag förstår det.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.