Första jultårtan och annat ditt & datt

Ni som följer min blogg vet att jag revolterar och köper en adventskalender redan i oktober eftersom de kommer ut i affärerna då. Sedan öppnar jag luckorna 1–24 november. Nu har jultårtorna, som vi kallar dem i Finland, börjat säljas så då är det dags att äta den första.

Pusslet blev klart i tisdags. Jag har alltid sagt att ingen annan får komma och stöka till det då jag pusslar. Men nu hade jag en kompis hos mig, som brukar hjälpa med olika praktiska saker, och vi satte som teamwork de sista sextio bitarna.

Då det ofta blir fler bilder fotograferade än publicerade i mina ”Aktiv året om”-inlägg så lägger jag ut dem efteråt. Särskilt speciella är ju bilderna inte. Grådaskig november i en småstad. Men kanske min blogg efter tretton år utgör något slag av dokumentation av vardagslivet här ändå.
Samma grådaskiga dag (igår den 9.11.2022), Alexandersgatan fotograferad åt andra hållet.

13 reaktioner på ”Första jultårtan och annat ditt & datt

 1. Du gör rätt i som äter jultårtan när den kommer. Väntar på att semlorna skall dyka upp. En grå november med 12 grader och idag lite sol.
  Kramar från oss

  1. Visst är det varmt för att vara tionde november 🙂 Skönt!
   Sedan när semlan kommer köper jag en sådan. Men hoppas att det hos oss är tidigast i slutet av januari 2023!
   Kram!

 2. Det är modigt att kalla det bakverket för tårta…;-) Lite tidigt ute är de ju också, men du revolterar ju med julkalendern så;-)
  Grattis till ytterligare ett färdigställt pussel!
  Som sagt jag gillar dina bilder. De visar ju din hemstad. Sedan tänkte jag osökt på Ama. Hon hade behövt en papperspåse för att slippa hyperventilera vid åsynen av bilarna som parkerat mot färdriktningen – hahaha:-)

  1. Ja, den kära Ama ❤ Så många minnen hon väcker.
   Här hos oss får man sedan ungefär ett år tillbaka, eller kanske mer?… parkera i bägge riktningarna precis hur man vill. Det känns helt naturligt och bra nuförtiden.

 3. Samma gråväder här hos oss, men det har varit välkommet eftersom vår höst varit så väldigt torr. Välbehövligt strilande regn har vi nu fåt i dagarna två.
  Jultårta redan? Nja, nog för tidigt för min del, men jag måste ju baka min egna för att jag skall få dylika! 😂

  1. Grått, grått, grått och dripp dropp.
   Men ja – en varm och fin höst har vi nog haft överlag.
   Visste du att november kallas lonkero-månaden i Finland? Och känner du till Hartwalls Original Longdrink?

   1. Jo det visste jag om november faktiskt. Men hade glömt.
    Hartwalls Original Longdrink är väl den som mina föräldrar kallade ’Lonkero’ gissar jag? Aldrig testat den dock. 😊

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.