Glad måndag! 28-11-2022

Någon tycker om julen, andra gör det inte. Somliga pyntar, andra låter bli.
För mig är det lite både ock. Jag pyntar inte mycket, men tycker om att ha adventsljusstake, levande ljus och någon enstaka prydnad. En riktigt gammal tomte som är cirka 15 centimeter hög och som ser arg ut, såsom de gjorde på 1960-talet 😀

De här husen var nog inte alla bruna, om jag minns rätt. De blev bruna i skenet av lampan och med nattinställningen på mobilens kamera. De finns i fastighetsförmedlingen Hemmas skyltfönster på Alexandergatan.

Glad måndag allihopa!

18 reaktioner på ”Glad måndag! 28-11-2022

 1. Jag tillhör dem som inte är så road av julen, men visst är det så att alla väljer hur de vill göra och jag är glad när mina medmänniskor är glada 🙂
  Glad Måndag Carita!

  1. Julen är ok, och mest tar jag den som en tid då jag får vila från jobbet.
   All slags stress och hysteri undanber jag mig. Har ju inte barn heller och en pytteliten släkt, så julen roar inte så mycket mer.
   Glad måndag i alla fall!

 2. Julen är lite jobbig tycker jag, men roligt ändå och jag plockar alltid fram lådan med allt gammalt pynt. En de får lämna lådan annat får ligga kvar.
  Ha en glad måndag!
  Kram

  1. Lite jobbig, ibland – ja.
   Men också skön om jag tar den som lediga dagar – då jag inte varje dag behöver göra tidning.
   Vi har en veckas paus och kommer ut med dubbelnummer 22.12.
   Måndagskram!

 3. Jag tycker om julen av många orsaker, men tycker också den är jobbig av andra. Så är kluven. Vissa år har jag helt enkelt bara låtit den passera, men nu tycker jag det är mysigt att gå all-in i vårt nya hem (fast det är andra julen här nu).

 4. Det är roligt att titta på julfönster, men det var länge sen. Förr var det ju skyltsöndag och dessförinnan hade man inte julpynt. Pepparkakshus är alltid fina, vi ärvde en ritning som vi använde flitigt med med barnen och även med barnbarnen, men nu bakar de hemma. Jag tror inte att jag skulle ha mer än ljus och kanske en stjärna om jag bodde ensam. Nu blir det en hel del just till jul eftersom vi firar med barn och barnbarn. Men julgrejer åker inte fram förrän just dan före.

 5. Jag pyntar inte alls lika mycket nu som jag gjorde när barnen var små. Numer pyntar hag lite då och då under december inte alls som jag gjorde förr. Då tokstädade jag dagarna före julafton och pyntade och tog in granen på kvällen före julafton. Det känns så bra nu att göra lite i taget under december.

 6. Det är roligt med julpynt så länge man har barn hemma. Sedan blev det mindre och mindre. Idag har jag julbelysning i fönstren och levande ljus förstås. Det räcker för mig. Glad måndag kväll, kram!

  1. Ja, och jag har inga barn – men då det fanns barn i släkten, då vi annars var fler och träffades, var det trevligt med gran och pynt.
   Också då JAG var barn själv. Men i dag är det sparsammare med allt och det mesta handlar för min del om jobb – vilket är både intressant och trevligt men ibland också tärande.
   Åldern börjar ta ut sin rätt, antar jag.
   Kram!

 7. Vilka fina pepparkakshus! Kul och väldigt passande i ett skyltfönster för en fastighetsförmedling. Å den som gjorde husen – troligen ett proffs i ett bageri, visste vad hen gjorde. Snyggt!

 8. Jag älskar julen! Men inte den kommersiella sidan av den. Ljus och julgran och pynt. Och Jesusbarnet i krubban, vilket tyvärr ofta glöms bort. Orsaken till varför julen firas.
  God fortsättning på veckan!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.