Fem en fredag, RETRO

Höll på att glömma bort Fem en fredag 😱 Frågorna hos Elisamatilda är:

Vilken var den senaste fysiska bok du köpte?
– Köpte tre samtidigt på bokmässan i Helsingfors i slutet av oktober.
Tove Janssons Pappan och havet, Sommarboken och Julen kommer till Mumindalen.

Vilken CD lyssnade du senast på?
– Har svårt för att minnas exakt. Jag äger en hel del sådana och spelar dem ibland. Kaija Koo till exempel. Och under julpysslandet blir det julsånger från CD men också via datorn.

När tittade du senast på DVD?
– Minns inte heller där exakt datum, men kollar då och då mina James Bond-filmer på DVD via datorn.

Hur längesen var det du pratade via fast telefoni?
– Finns knappt sådana telefoner i min närhet längre. Tyvärr.

När använde du senast kontanter?
– Det gör jag väldigt ofta och tycker att kontanter är viktiga att ha nu då samhället är sårbart för olika attacker. Betalade senast i dag inträdet till Tors match med kontanter och köpte även lotter med kontanter.

12 reaktioner på ”Fem en fredag, RETRO

 1. Böcker köper jag ibland och nu lyssnar jag på julmusik på CD. DVD tittar jag på ibland. Fast telefon är länge sedan jag hade.
  Har lite kontanter men använder oftast kort.
  Kramar från oss

 2. Vet inte hur det är i Finland men i Sverige gäller det kontantlösa samhället. Helt galet, då samhället är så otroligt sårbart vid till exempel ett strömavbrott. Jag har också alltid kontanter på mig, känner mig naken annars.
  Min relativt nya laptop som snart ”fyller två år” har inget ”fack” för CD/DVD längre. Väntade med att köpa en CD/DVD-spelare som ansluts vis USB. Men då jag så gott som aldrig lyssnar på musik/ser på filmer så…

  1. Min stationära dator, arbetsdatorn – stora datorn, som jag kallar den – den har cd-station på centralenheten som är en sådan där stor svart sak som kan stå på golvet eller på bordet. Utöver det – skärm + tangentbord. Men bärbara datorn har ingen cd-station, tyvärr.

 3. Bra input om att ha lite kontanter som buffert nu när världen ser ut som den gör. Här används ju kontanter mer än i Sverige, men vi skulle kunna ha lite mer hemma tänker jag.

 4. Jag betalar endast med kontanter. Butiker som inte tar dem undviker jag. Jag är helt emot det kontantlösa samhället och hur ska barn lära sig pengarnas värde när de bara ser siffror på en skärm?
  Flera affärer har infört kontanter igen för att de förlorade så många kunder.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.