Glad måndag! 12-12-2022

Snömassorna gör inte alla glada, men kanske barn gillar snö? Också fastän de inte får leka i stadens stora snöhög på torget, eftersom där kan finnas farliga föremål gömda i snön. Men det kan det ju i och för sig finnas överallt där snö plogats ihop och kantar vägrenarna. Vi har massor av snöhögar av olika storlekar i vår stad och jag kan tro att barn vill leka i dem.

Bilden togs igår kväll då jag tog kvällspromenaden i ganska kall blåst och minus tre grader. Det ska bli rejält kalla nätter, bortåt -10 och -15. Ja, ja… det ÄR vinter nu.

Glad måndag och bra start på veckan i alla fall. Gillar du bakelser kan du tänka att det är en jättesådan som gömmer sig bakom snöhögen. Vårt rådhus i Lovisa.

25 reaktioner på ”Glad måndag! 12-12-2022

 1. Vi har fina pulkabackar här i området och i går förvånades jag över att det inte fanns en enda unge där. De stod helt tomma!
  Ha en fin måndag!
  Kram

 2. Ja nu är det vinter och vi har fortfarande lite snö och -5.
  Det skall bli kallare i vecka så förhoppningsvis blir det vit jul.
  Barnen har så kul i pulkabacken.
  Kramar från oss

  1. Ja, barnen har kul! Men de som ska röja snö från gatorna och från gårdarna för att komma iväg till jobbet, och fara fram längs vägarna i snöyran, har det inte lika roligt.
   -9 grader och nordanvind och snöyra här nu.
   Men tillsvidare har jag det varmt och bra inomhus.
   Kram!

   1. Ja, det är vinter. Men de mängder vi får nu ställer till med stora problem på olika sätt, i trafiken närmast men det blir även elavbrott.
    Vi får bara lov att vänja oss vid att vintrarna här kommer att bli så här framöver.

   2. Om framtiden vet ju om ingenting. Med klimat förändringen borde ju bli mindre snö. Egentligen.
    El är ju ett problem och det hade inte varit helt fel om politikerna inte började med att bygga taket innan de har byggt husen. Vilket är ju situationen just nu och dessutom tjänar elbolagen miljarder på det hela. Känns medeltid igen.

 3. Alltså när jag var liten, vilket är ju rätt så länge sedan, så hade vi ungar struntat totalt i ”leka-i-snöhögen-förbudet”. Vi hade grejat rutschkanor och byggt snögubbar. Men det gör man inte nu längre. Har inte sett en enda snögubbe än. Å vi hade lika höga snövallar som ni…

  1. Nä, det här med snögubbar verkar tyvärr vara på utdöende. Borde vi ta och bygga varsin – du och jag 🙂
   Istället för att vara arg på snön.
   Och så borde vi åka pulka.
   Men kanske vi skulle slå ihjäl oss då?

 4. Här är det redan så kallt och det snöar lite då och då men inte så mycket som hos dig. Det var ändå jobbigt att putsa bilen. Ha en fortsatt trevlig kväll, kram!

  1. Ja, ute på landet funkar det bra!
   Men inne i en stad blir det fort kaos då alla p-platser försvinner och gatorna blir så smala att bara en bil kan köra där 🙂
   Plus att snöhögarna kan vara rätt farliga då det inte går att vara säker på vad där finns inne i dem. Sånt som skrapats upp från gatorna.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.