Utlovade snökaosbilder

Jag är 168 cm lång. Den här snöhögen är över två meter hög och kanske två meter bred och tio meter lång. Alexandersgatan i Lovisa. Ingen anklagelse mot vare sig stadens snöröjare eller fastigheternas. Ingen hinner med då det vräker ner snö hela tiden. Det var uppehåll korta stunder i dag, såsom här, då jag gör mina ärenden till fots på oplogade trottoarer. 3475 steg och verklig motion, bara att tacka!

Alexandersgatan sedd från annat väderstreck. Här är det inte lätt att parkera framför affärerna. Men säkert är snön borta till midsommaren…

Mariegatan. Jag vet inte om det ligger bilar under de här snöhögarna… Hoppas att så inte är fallet.

Det är ont om p-platser längs gatorna just nu. Min lånebil får vänta på ägarens gård. Tid och ork finns inte just nu för att gräva fram bilen alla dagar. De flesta jag har talat med säger att det jobbat en timme eller mer för att få bort de snövallar som plogbilarna pressat mot bilarna som stått längs gatorna. Många som har egnahemshus i stan eller på landet jobbar timtals varje dag för att komma ut från sina gårdar.

Nyttomotion. Javisst. Men ganska få tycker att det är rolig sådan nu då vi fått mer än en halvmeter snö, och det lär inte sluta i första taget.

Men javisst… det är möjligt att köra med bil längs gatorna i Lovisa 🤣 Ibland får ändå bara en bil plats, inte två i bredd.

Vi är inte helt insnöade 🥶… inte än.

22 reaktioner på ”Utlovade snökaosbilder

 1. Är så tacksam att vi inte har så mycket snö. Det är ingen bra motion att skotta för ryggen och hjärtat blir ansträngt. Gå försiktigt vännen så du inte halkar.
  Kramar från oss

 2. Väldigt talande bilder, även om jag inte gillar dom. Vad jag menar är såklart vad bilderna föreställer. Så illa är det inte här, inte än i alla fall. Vi hade snöstorm igår kväll och idag låg halva balkongen under ett snötäcke. Å det lär vara kvar ett tag, då det är 11 minusgrader. Suck! Å jag som sagt att jag välkomnar ”global warming” de senaste vintrarna…

  1. Jag börjar tror att global warming inte alls handlar om grönare vintrar och värme, utan mer just om detta – tvära kast, sjukt mycket snö.
   Sedan torka och hetta, lika extremt.
   Men vi får bara ta det som det kommer.

 3. Lär bli en vit jul i Lovisa! Och nu fick jag ju veta vad som hände med din bil! Klokt tänkt för att bli inplogad är säkert mindre roligt!
  Här i Tvillingstäderna måste man flytta bilen illa kvickt om man har parkerat på gatan och det snöar. Flyttar man inte bilen, används bogserbilar och de felparkerade bilarna bogseras till en speciell parkering för detta ändamål. Man får dessutom en böteslapp på köpet för att man inte flyttat på bilen och plogbilen kunde inte göra sitt jobb ordentligt. Ord och inga visor liksom!

  1. Ja, min bil vilar nu en vecka hos ägaren som har en stor gård.
   Och jag vilar från bilflytt, skottning, köra bilen varm, putsa, skrapa och sedan inte hitta p-plats efter körturen 🙂
   Jag förstår systemet i Tvillingstäderna – det skulle ju inte funka om man där gjorde såsom många gör här. Lämnar bilen orörd en vecka.
   Sedan är den täckt med en meter snö på taket, snövallar på alla sidor och röjningsarbetet lider.
   Här borde bilar också bogseras bort. Men säger/skriver jag det, lär jag få hut 😂

  1. Tror inte detta smälter bort till jul. Kommer mer nu natten mot 15:e december. Vi har nog snart 60 cm, men då talar vi inte om drivorna, snöhögarna – som är två meter höga – minst 🙂

  1. Ifjol fick vi massor av snö under en vecka eller två – men det var i januari tror jag.
   Nu kom det en månad tidigare.
   Vi har haft gröna vintrar också, men det var nog ett tag sedan.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.