Lucka 14, jag ska lära mig älska snön

Bäst att lära sig acceptera det som sker, det jag inte kan förändra.
Och då gäller det i nuläget att lära sig älska snön, och att göra det bästa av varje dag jag har kvar på denna jord.

Då jag kom ut från kyrkan efter luciakröningen igår frågade jag av en man som råkade komma ut samtidigt: ”Är det du som har beställt det här ovädret”. Vi stannade upp på översta trappavsatsen, utanför dörren och han sa ”Ja, men är det inte vackert?”

Jag kunde inte protestera. Det ÄR vackert.

Bild tagen tidigare på dagen igår. Vit snö. Inte brun eller grå.
Vackert? Ja, egentligen.

Nu får det vara slut på gnället och förbannelserna kring snömängderna.
Jag tar dagen som den kommer.

29 reaktioner på ”Lucka 14, jag ska lära mig älska snön

  1. Ja, sinnesrobönen – den är klok. Uttalar den ibland.
   Och det är som med så mycket annat – bäst att acceptera.
   Så länge det inte handlar om krig och våld och sånt förstås.

 1. Att acceptera snön, kanske rent av uppskatta den men framför allt att lära sig leva med den tror jag kan vara bra nu när ni har så mycket. Men älska den, behöver du göra det?

 2. Tittade in på din blogg och du milde tid vad snö ni har. Trots allt håller jag nog med mannen på kyrktrappan att det är vackert. Här i Västergötland vaknade vi till att ha fått ett par cm kritvit snö i natt och plötsligt såg hela omgivningen ljusare ut. Tyvärr ska det nog regna bort i nästa vecka så någon vit jul verkar det inte som vi får.

  1. Vill ni ha vit jul? Kom till södra Finland! Här finns det mycket snö, räcker och blir över.
   Och även om det ska bli plusgrader inom några dagar tror jag inte att våra meterhöga drivor försvinner 🙂

 3. Du är då positiv du. Efter att ha skottat i tre timmar och ryggen känns av och så med lök på laxen blir det 26 grader kallt och jag fryser om fötterna i mitt gamla hus . Det är kallt på golven när man inte har källare under och fast jag både eldar i kamin och spis så blir det kallt.

  1. Fy nej… -26 grader! Då skulle min positiva inställning frysa…
   Och här har jag skottat hos mamma också – hon är 88 år och klarar inte det där själv mer.
   DET tar jag som nyttomotion – då och då.

 4. Jag har alltid älskat snö, vad jag minns.
  Men visst är det till besvär många gånger också, speciellt när man ska köra, vilket jag inte gör längre, bara njuter. Också när man ska gå, men då finns det ju broddar eller icebugs och det problemet är löst.
  Hoppas du också kommer att älska snö!

  1. Icebugs har hjälpt mig.
   Snön är vacker men ja – mycket praktiska problem då det ska skottas bort, bilar ska köras varma och putsas, och sedan har p-platsen kanske försvunnit 🙂
   Jag ska försöka älska snön, det är ju bara att acceptera vädret 🙂

  1. Det är väldigt vackert nu med den vita snön, den har gjort skulpturer här och där.
   Men det ska bli regn, sägs det – inom kort. Hur kommer omgivningen att se ut då? 😱😄

 5. Javisst är det onödigt att gnälla och klaga över sånt som vi ändå inte själva kan göra ngt åt, just då… Läste ikväll, på fb, en massa gnäll om kölden.. Javisst är det kallt då det är – 20 gr men det hade kunnat vara värre.. Vi har ändå tak över huvudet och kan på ett el annat sätt hålla oss varma. Snön – den försvinner nog i vår om inte förr 😊

  1. Ja, jag hörde via en väninna till min syster att det är -20 hos er. Brrr 🥶
   Men vad kan man göra – det är som det är!
   Vi har tak över huvet som du säger och snön försvinner kanske till valborg 🙂

 6. En så underbar bild på kyrkan i snöfallet. Och ja, nysnö är alltid vackert, men i en stad måste det ju plogas och skottas och sandas. Men jag tror att det är som någon skrev att du inte behöver älska snön, men det hjälper nog om du stannar upp ibland och ser att snön gör så vackra tavlor, dämpar ljud och ljusar upp när det annars kan vara väldigt mörkt. -17 ° nu, hann jag så skulle jag göra såpbubblor i morgon.

  1. Precis så där har jag tänkt, ljudet dämpas, snön gör fina konstverk, och du om någon vet ju hur fina iskonstverk som kan skapas 🙂
   Det där med såpbubblor i kyla har jag tänkt på länge, men det hör till allt sånt där som inte blir av då vardagen är full av tidnings- och hushållsarbete.

 7. Vilket vackert foto från kyrkan 📷🔝 Nej, jag kommer inte att älska snön men accepterar den. Man har ju inget val. Minus 16 grader när vi var sist ute. Kram 🤗

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.