Fem en fredag, skrivna ord

Det är temat hos Elisamatilda den här veckan.

Vem skrev du senast ett brev till?
– Ett brev som jag postade med snigelpost? Det minns jag inte just nu. Skickar ibland kort, även utanför jul, Alla hjärtans dag och påsk. Men brev? Via mejl händer det förstås ibland, men minns inte till vem det gick.

När skrev du senast under ett kontrakt?
– Skulle det vara så länge sedan som då jag för fem år sedan skrev under hyreskontraktet?

Har du någonsin skrivit dagbok?
– Ja, nästan oavbrutet sedan 1976. Skriver fortfarande, så gott som dagligen.

Har du en läslig handstil?
– Då jag skriver vykort och dagbok, ja. Anstränger mig ju då för att den ska vara läslig. Men då jag gör anteckningar som journalist är det ibland bara jag själv som kan tyda det jag skrivit. Går det många dagar mellan intervjun och den stund då jag ska skriva rent artikeln på datorn, kan det ibland hända att jag inte ens själv kan läsa vad jag antecknat 😀

Vad brukar du oftast skriva på din inköpslista?
– Har ganska sällan en sådan, men i dag fick jag till en och det var sånt där som minst en gång i veckan behöver köpas i affären. Bröd, ost, toapapper osv.

  Det här var ett vykort som kom till mig i onsdags. Det var, med prydlig handstil, adresserat till en man i Tenala. Hur det hade landat hos mig, en kvinna i Lovisa, har jag ingen aning om. Jag förde kortet på nytt till en postlåda och hoppas att födelsedagshälsningen som fanns bak på kortet någon dag når rätt person.

  26 reaktioner på ”Fem en fredag, skrivna ord

  1. Hahaha! När jag fortfarande jobbade skrev jag också anteckningar i min egen stil. Många trodde att jag kunde stenografera, vilket jag inte behärskade. Men jag fick också ”skriva rent” artikeln senast dagen efter intervjun…
   Har också slutat med inköpslistor. Konstigt nog minns jag det jag ska köpa utan lista. Men toapapper köper jag tvåmånadsvis. Köper storpack;-)

   1. Storpack med toapapper är bra, jag har bara inte plats för allt för många hemma i mitt skåp. Där får kanske cirka tjugo rullar plats.
    Försöker också träna minnet genom att inte ha inköpslista, tror det är bra så ibland 🙂

  2. nej, tyvärr skrivs det ju inga brev längre. barnen blir av med finmotoriken när de inte skriver för hand. jag skriver en hel del för hand. jag antecknar när jag läser böcker och lyssnar på föreläsningar. dagbok skrev jag förr i tiden och skulle önska att jag fortfarande gjorde det

   1. Du får återuppta dagböckerna 🙂
    Det där med finmotorik stämmer – jag är glad för att jag lärt mig skriva för hand, även skrivstil – är ju 60 år gammal.
    Antecknar också mycket för hand fortfarande.

  3. Jag tycker kortet ser mer ut som ett flyttkort? Men så tokigt att du fick det. Vet du, jag skriver brev till väninnor i Finland och nu kostar portot 30,- för typ 10gram, inte klokt! Trevlig helg

   1. Det ser faktiskt ut som ett flyttkort, när du så säger.
    Men det var en födelsedagshälsning och där var inte de där typiska raderna med ”jag har flyttat från… till…” på baksidan.
    Portopriserna har minsann skjutit i höjden!

  4. Att inte tappa bort skrivandet för hand tror jag är viktigt. Blir så lätt att vi bara studsar på tangenterna. Jag har en penna till min iPad, som jag skriver lite med. Mest för att det är kul. Papper och penna skriver jag ytterst sällan med. Tyvärr.

  5. Det där med sin egen handstil känns igen, jag har ett litet helsicke att tyda mina anteckningar, skyller på att jag har en dålig penna. 😉

   Min fru får sköta shoppinglistorna, annars missar jag hälften eller kommer hem med fel varor, bra att ha en fru tycker jag. 😉

   Ha en fin lördag.

  6. Shopping listan finns absolut hos mig… på mobilen. Tar ngt slut hemma antecknar jag det direkt på min mobillista så att det kan inhandlas nästa gång vid affären.
   Jag försöker skriva födelsedagskort för hand. Få iväg dem i tid så att de når jubilaren på den östra sidan om Potten blir allt svårare! Det brukar ta 5-7 dagar med post över Atlanten. Numera tar det enkelt 14! Galet dålig postgång!
   God fortsättning på lördagen!

  7. Jag skriver också i jobbet, men allt mindre för hand. Numera blir det mest i OneNote, och jag har fått upp hastigheten så att det går snabbare än för hand. Men jag skulle vilja skriva mer för hand.

  8. hoppas det kommer fram dit det skall nu. Jag tror jag lånar denna lista men kanske döper om den lite grann

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.