Blandade bilder från vardagen

Ibland tycker jag att jag inte har något att berätta, inga intressanta bilder att visa.
Vet inte hur intressanta dom här är heller, men tömmer lite från lagret ändå 🙂 Mest fotar jag ju då jag tar mina korta promenader.

Fotot taget igår kväll på sen promenad. Vi har två apotek i Lovisa. Det ena i centrum, det andra utanför centrum i samma byggnad som S-kedjans livsmedelsaffär.
Ena dagen snö, andra dagen regn – då blir det så här. Alexandersgatan igår vid 21-tiden. I går blev det 3288 steg, i dag 3500.
I dag var det min 111:e promenaddag ❤

Torsdagen den 19 januari. Åter tio centimeter blötsnö på bilen. Behövde spade för att få bort snön, gick inte med bara borste 🙄😄 Spade behövdes också för att få bort snön som låg framför bilen, så att jag kunde köra iväg. Ser det inte ut som socker?

Vackert färgad himmel i dag sen eftermiddag. Märks att dagarna blivit lite längre och solen visar sig korta stunder. Östra Tullgatan är det här.

Östra Tullgatan också här, sedd från andra hållet. Äntligen har gatan öppnats för trafik. Tror att den var stängd nästan ett år på grund av arbeten med vatten- och avloppsrör (rättelse kl. 20.40; en läsare meddelade att det torde ha varit i början av juli som gatan stängdes.)
Nu fortsätter jobbet norrut längs Drottninggatan och Kapellparken.

Gårdagens tidning, men jag kallar det lyxläsning då jag har tid att långsamt bläddra i en tidning och fördjupa mig i artiklarna och samtidigt hålla min finska vid liv.

Efter ”Marko och Irma” på Sveriges TV4 ikväll blir det god natt. Hoppas jag får skratta lika mycket som förra veckans torsdag 🙂

14 reaktioner på ”Blandade bilder från vardagen

   1. Ja det är nog ingen drömväckn. Men så brukar jag tänka på ena sonen och hans jobbarkompisar på bageriet… De kan ha varit igång några timmar då alleredan 🙈 och där händer det varje vecka… Jag har det typ 1 gång var 6-7 vecka…men i en veckas tid – fast de byter arbetspass mitt i veckan på dotterns jobb, så helgen kommer och delar på det litet så jag hinner ta igen mej då

   2. Ja, minsann tidig väckning för dem som jobbar på ett bageri!
    Jag är tacksam för att få ha min rytm – lägga mig 23-24, vakna 8.30-9.30 och på helgerna får jag sova till 11-12 om jag så vill 🙂

 1. Du har samma jojo-väder som vi, men just nu har vi klarat oss från en ishockeyrink på vägen i alla fall. Det ser ju livsfarlig ut på Östra Tullgatan i Lovisa.
  Tycker dina bilder är väldigt varierade, speciellt efter du börjar göra ”nattvandringar”. Otroligt bra kvalitet på dina mörkerfoton.

  Såg delar av Markko och Irma (efter att du rekommenderat serien), och den var verkligen rolig. Irma är verkligen en rolig karaktär. Dessutom gillar jag att det inte var kända byggföretag som fick reklam utan okända företag. Bra där!

  1. Så roligt att du gillade Marko och Irma, det var ju lite rörande igår då hon skulle göra sig av med saker eller packa ner dem.
   Och sedan revs huset som betytt mycket för henne. Men nu får hon ett nytt hus istället 🙂

 2. Det är väl fint att se bilder där du bor och lever. Samma väder här och jag fick bara upp en enda dörr av bilen. Fick klättra från baksäten fram till ratten, starta bilen och sätta på värmen. Grannarna hade kul men inte jag 😆

  1. Det där med att klättra gjorde jag förr – nu skulle jag inte komma över från baksätet till framsätet mer…
   Svårt också att komma från platsen bredvid förarsätet, över spaken, in bakom ratten…
   Nä, jag har tvingats tina upp dörrarna med varmvattenpåsar 🙂

 3. Det verkar finnas så mycket att se i din stad. Fina bilder här och nedan. Så även om du tycker att du inte har så mycket att skriva om, så kom gärna med fler bilder. Kan vara samma hus i olika ljus och väder. Det blir olika i mina ögon.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.