Fem en fredag, PAUS

I dag var det första dagen på detta års sida som jag märkte att det var tämligen ljust ute ännu vid 17-tiden. Solen hade också visat sig under dagen.

Vi vann matchen igår, fastän den inte började på bästa möjliga sätt. Skönt ändå med avkoppling, sånt som får mig bort från datorn, och att få vara tillsammans med likasinnade vänner.

Ikväll var jag ute och åt med två väninnor. När jag promenerade hem kände jag våren i luften, fastän det var minus fem grader. Men det kommer alltid den där vissa dagen/kvällen, då det här uttryckligen känns i luften ❤

Dagen i sin helhet fram tills dess var ändå späckad av jobb, mejl och mejl och åter mejl. Det är de tiderna nu då bland annat de nya skattekorten för alla medarbetare ska till bokföringsbyrån. Men då februariarvodena är utbetalda är den värsta ruljangsen över.

I dag hade jag också första träffen via Teams med en forskare. Jag har förmånen att få delta i ett nordeuropeiskt forskningsprojekt som handlar om digitala vanor. Jag vet ännu inte exakt hur allt det här utformar sig, men det fina är att jag har möjlighet att välja i hur stor utsträckning jag kan delta.

Elisamatildas Fem frågor har i dag temat PAUS.

Vad har du just nu för favoritmellis?
– Mellanmål kallas mellis i Sverige, tror jag. Ofta handlar det om en macka, men det kan också vara Elovenas mellanmålskex eller en köttpastej.

Vad gör du för att stänga av, om bara för en stund?
– Spelar ett spel på datorn, eller Wordfeud på Ipaden. Ibland går jag ut på promenad.

Hur länge kan du fokusera innan du behöver ett brejk?
– Ofta nog ett par timmar, men det blir små avbrott av olika orsaker oftare än så, om vi talar om jobbet.

Vad behöver du återuppta?
– Att läsa böcker, och att ta det lugnt via dem. Att cykla på våren och att ännu oftare träffa vänner än jag gör i dag.

Vad behöver du pausa?
– Jobbet. Få ner antalet timmar i veckan, plats för lite mer egen tid. Men lättare sagt än gjort som ensamföretagare, ensam med alla utgifter och ett stort ansvar i jobbet. Jag gör ändå så gott jag kan, med att försöka pausa.

  16 reaktioner på ”Fem en fredag, PAUS

  1. Här sken också solen för andra gången den här veckan. Tre minusgrader, men precis som hos dig var det faktiskt fortfarande något så när ljust ute vid 16:30.
   Roligt att du också satsar på något ”matigt” som mellanmål.
   Svarade precis som du på fråga 4. Vintern är ingen bra tid för böcker för mig. Jag behöver balkonghäng. Ifjol hade jag som mål att läsa 52 böcker. Hann inte hela vägen fram, men 48 stycken blev det i alla fall.

   1. 48 böcker var väldigt bra på ett år – tycker jag. Heja dig för det!
    Vi får hoppas att vinterns rygg snart är bruten som det sägs hos oss, om vi direktöversätter från finskan 🙂
    Det vill säga att det inte blir -20 grader mer och massor av snö…
    I mitten av februari är det redan rejält mycket ljusare!

  2. Jag kände också på mig att våren ligger i luften. För ovanlighetens skull fick vi sol idag och fåglarna började kvittrar. Det kändes väldigt hoppfullt.
   Ha en trevlig helg och ta en paus ! 🙂

   1. Våren inger stort hopp för mig, men jag vet att det finns människor som blir deppade under just våren.
    Jag har mycket svårt nuförtiden, som lite äldre, med mörker, kyla, halka, snöarbete. Det är liksom bara att ta en dag i taget.

  3. Panemin gjorde verkligen att många kom av sitt sociala liv o det tar lite tid att komma igång igen. Inte är det bättre att många är förkylda av olika anledningar sen innan jul. Wordfeud är ett trevligt kul spel. Jag spelade mer förr, nu har jag en person jag spelar med, vi har alltid en match igång, men jag spelar bara mot honom. Vi har spelat i några år nu, o det är lite skoj att vi har hållit igång, vi spelar klart matcherna även om livet kommer mellan så det kan ta någon dag. Ha en fin helg

   1. Förkylningar och flunsor drabbas många av nu – tyvärr. Och olika varianter av virus snurrar runt.
    Visst är Wordfeud kul, då man spelar på egna villkor, utan tidspress, förutom då om man inte lagt ett ord på 72 timmar 😀
    Jag har också vänner i såväl Finland som Sverige som jag spelar med, och ibland skriver vi en del korta meddelanden där.

  4. Wordfeud är väldigt populärt här med. Maken spelar och flera av mina väninnor. Är spelet på finska/svenska hos er eller på engelska?
   En trevlig helg får jag önska! Hoppas du hittar lite lugn och ro borta från arbetsskärmen.

  5. Det är vårljus i bilden och då blir man glad. Bra svar och det är viktigt att koppla av. Det känns som du har blivit mycket bättre på att sätta gränser och sköta om dej.
   Det gör mej glad.
   Kramar från oss

   1. Tack för omsorgen du visar min vän ❤
    Jag försöker, jag kämpar, med att jobba mindre och tänka på att jag också behöver annat.
    Men det är svårt att lämna jobb ogjort, så jag måste försöka hitta personer som kan hjälpa mig ännu mer med sånt än hittills.
    Kramar!

  6. Åh, köttpastej med smördeg,….finns nte att få här i Sverige, inte köttpirog heller, men den är jag inte lika förtjust i. Jag har precis kommit in i ett fint flow med läsningen, det går i perioder så du ska se att du också hittar rätt så småningom. Trevlig fortsättning på denna soliga helg

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.