Promenad, dag 120!

Vet inte hur bra det syns på bilden att vi har snöyra och blåst igen. Riktigt fint med den vita snön, om det inte kommer en halvmeter. Plus-minus-noll grader är också ok, var ganska lätt att putsa bilen i dag.

Den 120:e dagen av promenader på raken i dag. Hurraaaa för mig 💪

Kändes också fint att få stöd av ett gäng väninnor, som inser att det här med att vara ute och gå ALLA dagar minst 20-30 minuter är det viktigaste. Viktigare än antalet steg.
Dessutom sade Marie Göranzon som gästade Carina Bergfeldts program i går att äldre personer inte alls ska gå 10 000 steg, det är för mycket. Den som kommer upp till 5000 per dag har gjort ett toppenjobb.
Totalt blev det 3875 steg för mig i dag.

Det här med proportioner på foton kan ibland vara svårt. Det här ser ut som en balja med skumpa 🤣 Avnjöts med paj och kaka på Kapellet med ett gäng väninnor i dag.

Sedan såg jag reprisen av Marko och Irma hos syrran. Jag har inte så modern teve att jag skulle kunna banda program. Lär inte köpa en sådan heller innan den gamla säger upp kontraktet. Det där med att banda program är inte riktigt min grej, för jag skulle ändå aldrig sedan senare hinna se dem. Men då vi var på innebandymatch i torsdags missade jag direktsändningen av Marko och Irma i Sveriges TV4, och därför var det bra att syrran bandade, för det är ett program jag ogärna missar 😍

20 reaktioner på ”Promenad, dag 120!

 1. Första bilden är väldigt vacker, och tack och log ser man inte snöyran;-)
  Banda tv-program?????? Trodde att man gjorde det på 1970- och 1980-talet med videobandspelare.
  Det där med streama program gör man med ”nyare” tv. Har aldrig gjort det själv, men kollar på svtplay eller tv4play på datorn istället. Ingen storbildskärm förvisso, men det duger så bra så.

  1. Jag förstår hur du resonerar 🙂 Vi är inte så efter i tekniken i Finland, men vi kan inte se alla program från Sveriges TV pånytt, om vi inte bandar dem. Alla hos oss har inte gratis tillgång till SVT Play, det vi betalar för sänds bara via våra kabelkanaler – om jag förstått allt rätt. Jag har försökt kolla dem via datorn, men det går inte.

 2. Ännu mera snö hos er med? Galet med snö mängder vi får denna vinter! ❄️
  Jo när man är 80+ är det inte längre viktigt HUar mycket man rör på sig, utan ATT man rör på sig.
  Vet dock inte vad som rekommenderas i Finland ang 60+ och stegmängden. Men alla steg är bättre än inga steg! 😀💪
  Pigg dam dem där Marie Göranzon. Och pratglad!
  Trevligt program var det verkligen!
  Banda TV program är nog helt passé här hos oss. Streamar gör nog de flesta.
  Jag kan se en del program på SVT och YLE, men det beror på upphovsrätten om jag kan streama via datorn eller inte. Vet inte om liknande bestämmelser existerar mellan de nordiska länderna….🤔
  Trevlig söndag!

  1. Visst är Marie G härlig!
   Mycket snö har smultit bort här från gator och trottoarer, men det kommer till ännu säkert en månad framöver. Stora snöhögar finns här och där.
   Även de lär försvinna senast mot slutet av april.
   Här kan man också streama, men det kostar – därför bandar många ännu. Men inte på kassettband förstås, utan direkt in på sin internet-tv.

   1. Alltid lite olika mellan länderna. Streaming hos oss är inkluderat i den internet service man har hemma. Men kanske det också är annorlunda hemma….🤔

 3. Hoppas ett tips är okej. Med en VPN tjäns går det utmärkt att se svenska program via play. Jag använder ex. mullvad.net och strongvpn.com (kostar några få tior i månaden). där kan du tala om att du är i Sverige, fast du inte är det.

  1. Oj då – det låter intressant! Men är det inte olagligt?
   Jag vågar inte göra nåt sånt som kan leda till rubriker typ ”Chefredaktör fuskade, ljög, mörkade”… 🤣
   Allvarligt talat, är det tillåtet att göra såsom du tipsar? Får man göra det från Portugal men blir man fälld i Finland?

 4. Visst är programmet med Marko och Irma jättehärligt. Det missar jag minsann aldrig. Jag går ibland och nog blir det många steg när jag kör snöslungan eller skottar snö för hand. Annars tar jag sparken om jag ska någonstans och då räknas väl inte stegen men nog går jag mer än 5000 steg i alla fall. Vattengympa kanske också räknas.

  1. Alla steg, all slags motion, räknas. Vattengympa är nog bra tror jag – jag har haft lite svårt för sånt dock – att visa mig naken i en bastu eller dusch bland främmande människor. Övervikten spelar in förstås, som yngre och slank var jag inte blyg.

 5. Första bilden är fin och det syns att det snöar. Streama och ladda ner från TVn kan jag inte. Men det är sällan jag tittar på något program.
  👏👏👏👏👏 till dej .
  Kramar från oss

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.