Fem en fredag, Säsongsbyte

Temat hos Elisamatilda i dag är Säsongsbyte. Bilden har inget med inlägget att göra, men jag hittade ett opublicerat brunnslock från Italienresan 2019, från Genova. Solen och grästuvorna påminner mig om att det ska bli vår och sommar igen 😍

Vad är det bästa med att årstiden till vår ändras?
– Att kvällarna blir längre och ljusare, att snön smälter, pölar och takdropp.

Gör du en vårstädning?
– Jag får ofta den här tiden på året inspiration att städa skåp, ge bort eller slänga bort grejer. Fönster gillar jag inte att tvätta, inte golv heller, så det får bli städhjälp med det. Balkongen städas också senare på våren och får blomster.

Vad är något du har planerat i sommar?
– Har inte planerat något speciellt. Ett par lediga veckor kanske jag kan ha, sällsynta för egenföretagare.

Vad är något du vill göra i sommar?
– Cykelturer ser jag fram emot. Vill bada i havet också, men gillar inte allmänna badstränder. Och tänk om jag fick åka ut med en båt, segelbåt eller motorbåt.

Finns det något populärt turistmål under sommaren där du bor?
– Ja, här finns många. Allt från kyrkan till Skeppsbro-området, Svartholm med sina fästningar och Strömfors bruksmiljö för att bara ta några exempel. I sommar har vi bostadsmässa i Lovisa från sjunde juli till sjätte augusti. Då väntas kring 100 000 besökare på en månad, kanske till och med kommer fler?

  18 reaktioner på ”Fem en fredag, Säsongsbyte

  1. Oj, det var inte illa med så många besökare mitt i semesterperioden! Hoppas det finns gott om plats för övernattning. Jag diggar inte heller allmänna sandstränder, men man brukar kunna hitta lite mer skymundanplatser ut mot kanterna, nära vassdungarna. Jag använder alltid badskor så jag kan gå i o simma även när det är sämre botten. Trevlig helg

   1. Det kan bli problem med övernattningsplatser, men här har arrangerats kurser om airbnb bland annat.
    Att alla ska hitta nån plats där de kan äta olika slags mat blir också en utmaning. Men det ska bli en hel del pop-up-platser tror jag.
    Ha en skön lördag!

  2. Så kul med en bostadsmässa i Lovisa. Tycker att sådana mässor är otroligt intressanta och jag har kollat ett antal i Stockholmsområdet. Ja, du lär ju få förmånen att få förhandsvisningar och kunna skriva om eventet. Å näringslivet lär tacka med tanke på två förlorade år på grund av pandemin.
   Vad gäller städning har vi precis samma inställning;-)

   1. Bostadsmässan är en stor sak för Lovisa. Många nya hus har byggts, både våningshus och egnahem.
    De flesta på Lovisavikens östra strand som tidigare var tämligen obebyggd.
    Blir intressant att se anstormningen av folk. Vi har ju haft 10 000 här på en helg under evenemanget Lovisa Historiska Hus, men det här blir nåt helt annat.

  3. har funderat på att lyfta ut min cykel också. hoppas att det blir en badsommar. vi brukar gå till stranden morgon och kväll och undviker på så sätt folksamlingar. ljuset på våren avslöjar att en fönsterputs inte vore alldeles fel. och själv skulle en också behöva en uppfräschning

  4. Bad i en undangömd vik, det är underbart. Hoppas du får uppleva det i sommar och även en tur med en båt. Kanske kräver lite målmedvetet arbete dock, inget som bara ramlar över en oftast 🙂

   1. Kommer förstås ut på betalda utflykter med båt om jag vill. Tänkte närmast att om någon kompis skulle läsa det här, någon som har båt och som skulle kunna tänka sig att bjuda mig på en tur 🙂

  5. Här uppe i Norden har vi så stora årstidsskillnader mot längre ner i Europa.
   Jag har inte varit så årstidsbunden under många år, men nu känner jag en skillnad.
   Våren ser jag fram emot, mest färgerna, men delvis också ljuset.
   Jag har inte heller några närmare sommarplaner, vi får se vad det blir. Finns så mycket att uppleva både när och fjärran.
   Trevlig lördag!

   1. Ja, visst är ljuset och lite värme skönt. Jag har med åldern fått allt svårare att klara den mörka och kalla årstiden.
    Mycket finns det att uppleva – ja. Vi får hoppas vi hålls friska nog för att kunna göra det.
    Kram!

  6. Solen lyser och jag ser att fönstren behöver putsas men det är för kallt ännu. Vi håller oss hemma och hoppas på en skön sommar.
   Kramar från oss

  7. I förmiddags var det väldigt vårigt men det blåste en del, nu snöar det något galet och blåser storm. Jag som hoppades på vår men inser att det är nog minst en månad kvar… buu! Ha en fin helg!

   1. Här har vi också lurats många gånger att tro att NU blir det vår.
    Sedan kommer Bore Vinter tillbaka och skrämmer oss.
    Önskar dig en fin vecka, i väder som väder!

  8. Jag instämmer i det att man som företagare får ta sommarledighet lite som det kommer, och har själv aldrig upplevt att jag har kunnat ta längre perioder. Men det finns för- och nackdelar med allt! Brunnslock är faktiskt trevliga. Jag tycker det fanns fler av dem när jag var barn, men det kan ju vara så att jag var mer observant då.

   1. Vackra brunnslock finns inte direkt i Finland 😂
    Har hittat de finaste utomlands, riktiga konstverk ibland 🙂
    Och som du skriver – företagaren behöver ledigt men får ta det i små bitar, oftast.

  Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.