Nya tidningsrutiner, och VISUELLT

Skulle hämta tidningen från golvet i hallen i morse, men där låg ingen HBL. Loggade in på Mitt konto och tänkte lämna in reklamation om att tidningen uteblivit. Där fanns ändå information om att tidningen anlitar en ny utdelare, som ännu inte fått nycklar till just vårt hus. Vilket betyder att var och en själv, tillsvidare, får hämta tidningen nere vid ytterdörren. Jag tror att någon som är tidigt i farten i huset lyfter in dem på en stol.

Hos Elisamatilda är det ordet VISUELLT som gäller denna helg.

Hur ser en vecka ut visuellt när du tänker på den?
– Den här frågan gillar jag, för jag ser mycket på ett visuellt sätt. Allt från årskalender till nu nämnda vecka. En vecka för mig ser ut som en liggande skrivbordskalender. Måndag till vänster och söndag längst till höger. I den kan jag skriva in allt viktigt, med klockslag från 8 till 18.

I vilken ordning sätter du på dig kläder?
– Trosor, blus eller tunika. Ska jag gå ut hemifrån så blir det byxor, strumpor och slutligen skor och jacka.

Vad packar du för mycket av vid en kortare resa?
– För-säkerhets-plagg är kanske inte något ”för mycket”, men en del krämer och stylingprodukter är ofta onödiga på korta resor.

Hur ser din tvättstugerutin ut?
– Använder inte tvättstuga. Tvättar i maskin hemma ett par gånger i veckan.

Hur ser dina bokhyllor ut?
– Har inga bokhyllor mer. Säljer eller ger bort böcker som jag har läst.

22 reaktioner på ”Nya tidningsrutiner, och VISUELLT

  1. Kul att läsa dina svar. Ja, vad ska man göra med alla böcker? Men jag har ändå svårt att göra mig av med dem, däremot köper jag inte nya. Fast jag får ju en då och då i present förstår. Julboken är ett måste!
    Ha en fin helg Carita!
    Kram, Ingrid

    1. Såg länken till ditt inlägg på FB och har nu åter mot helgen tid att läsa vänners bloggar. Underbart!
      Många gillar att ha böcker, andra säljer och ger bort, var och en på sitt sätt.
      Kram ❤

  2. ser vår trädgård visuellt, funderar nu när arborister tog ner ett stort träd, förändringar med mera ljus och annat. Underkläder är enklast att börja med. Maskin hemma är praktiskt, ännu bättre om grannar inte störs.
    Skulle inte vilja leva utan mitt bibliotek!

    1. Ja, jag vet många som älskar sina bokhyllor och bibliotek. Jag hade också många bokhyllor då vi bodde i en fyrarummare med ex-maken.
      Nu finns det inte plats för bokhyllor mer och jag brukar tänka att allt har sin tid – så jag sålde rubbet av böcker vid skilsmässan.

  3. Så gulligt av grannen att ta in tidningarna och lägga på en stol. Det kallar jag för service.
    Första svaret är identiskt med mitt, tog till och med bild på min bordsalmanacka;-) Valde bort tvättmaskin i lägenheten när vi hade stambyte, så jag går ned till tvättstugan. Det var aningen otippat att du inte har bokhyllor. Har förstått att du inte är ensam om att ha det så. Personligen skulle jag inte vilja bo i ett hem utan böcker, även om de är dammsamlare. Ja, vi är alla olika…

    1. Jag försökte fota min kalender, men med blanka sidor såg den inte bra ut, blev bara vitt 🙂
      Och med anteckningar ville jag inte visa den, där är för mycket privat och sånt som rör kolleger osv.
      Känner många som älskar böcker, du är inte den enda 🙂

  4. Har en lite större bokhylla och rensar ibland och köper när jag hittar något intressant. Tvättmaskin och tumlare ingår i lägenheten och det är skönt.
    Kramar från oss

  5. Fick besök en gång av någon som aldrig varit hemma hos mig. Han tittade på lägenheten och sa efteråt: Böcker, böcker, böcker 😂 Vi har ett litet bibliotek här i byn, där alla får lämna och hämta böcker. Jag lämnar en hel del där och hämtar också men hemma finns massor kvar.
    Snällt av grannen som tog in tidningarna.

  6. Men åh, vi kan ta varandra i hand. Alla berättar om sina bokhyllor som sväller över alla gränser…utom jag som inga har! Jag är totalt osentimental när det gäller böcker, utom några få vackra band om Finlands historia som min dotter nu har som prydnad i sitt hem. Övriga böcker behöver jag inte så jag går frekvent till biblan minst en gång i veckan. Man har nyligen gjort om biblioteken i Dalarna så de är numera sammanslagna i ett enda register och man lånar från det bibliotek som har den begärda boken hemma. Hur transporterna går mellan alla olika städer har jag ingen aning om, men jag brukar ju se vilket bibliotek böckerna kommer ifrån o blir sentimental när det står Fredriksberg på en del, bodde ju där så många år. Hoppas du får en skön helg, det ska bli snöblask imorgon på skidsäsongsavslutningen. Men publiken strömmar nog till ändå, redan idag var det fullt på läktarna. Helgkram!

    1. Typisk ”finskt” att inte vara sentimental över böcker? 🤣 Nä, nog finns det väl de som har bokhyllor här också.
      Vissa har jag sparat, en del Muminböcker, en del sådana med goda mentala råd, osv.
      Snöblask lär ni ha fått i dag – det hotas med regn eller snö hos oss också.
      Alla vi ha vårvärme och sol nu!
      Kram!

  7. Intressanta svar att läsa. Jag har tyckt om att läsa alla svaren på just fråga ett, se hur olika vi alla är och tolkar frågan.
    Jag har svårt att inte ha kvar böcker, men har under åren och får många flyttar ändå minskat ner antalet markant.

    Ha en fin lördag.

    it_is/Anette – https://nouw.com/itismadeby

  8. Mycket att tänka på om man ska få hem sina tidningar och beställningar, hoppas det ordnar sig snarast.
    Här får vi alltid hämta våra dagstidningar vid entrén, har ingen dagstidning själv men ändå.

    Ha nu en fin Lördag. 🙂

    1. Kan nog en vacker dag gå så att alla får hämta sina tidningar från en låda utomhus, att det anses som lyx och dyr tid att bära dem hem till prenumeranterna 🙂

  9. Så förståndig du är med att minskat bort bokhyllor! Det är mitt bekymmer. ALLDELES för mycket böcker som jag inte heller kan läsa numera.
    Jag prenumererar heller inte på papperstidning utan läser i mobilen.

    1. Strongt att läsa tidningar på mobilen! Jag tycker att ytan är så liten.
      Jag har några tidningar som jag läser digitalt, men då på stor datorskärm.
      Kram till dig!

  10. vill gärna ha alla mina böcker och alla mina bokhyllor. och så vill jag ha fler böcker. härligt att kunna hänga ut tvätt. det torkar bra i källaren men det är ända något annat att torka ute. jag packar ”kan vara bra att ha” – grejer. och det är inte lite. reselitteraturen blir lätt överdimensionerad, till exempel

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.