Skumpa och sachertårta

62-årsdagen gick i arbetets tecken men vid halvfemtiden kunde jag ta mig till Café Favorit och firade där med min syster som hade bil. Jag tog en prosecco och en bit sachertårta.

Grattis Carita, sa jag till mig själv i morse. Det här ska bli en bra dag. Och så hade jag min korta meditationsstund. En årsring till, om inte annars så runt midjan och där hör den hemma. Att må och äta gott kostar och sånt ska inte bantas bort 😂 Har jag blivit klokare eller inte med åren, det kan jag inte själv avgöra men jag är mycket tacksam för var dag som livet ger mig.

Kakan syns knappt på bilden, men hakan gör det 😀 Och så ska det också vara. En gång lät jag operera ögonlocken som hängde, men nu får nog det som hänger göra det bäst det vill. De pengar jag har sätter jag på annat än kroppskorrigeringar.

Äppelträd i blom, och löv som ännu inte slagit ut på alla träd, och som bildar just den skira grönska jag älskar mest så här i maj månad, som är är MIN månad.

Det här är gamla apoteksgården, och en del av den får Cafe Favorit ha som uteterrass.

Imorgon blir det spännande med hockey-VM då Finland möter Sverige.
Mycket annat spännande på gång i mitt liv också och några har redan gissat vad som är på gång men bilder visar jag först vid månadsskiftet.

26 reaktioner på ”Skumpa och sachertårta

  1. Grattis till dig och det viktigaste är att kunna dricka och äta gott och att sedan även må gott. Önskar dig också allt gott i livet och att kärleken väntar runt hörnet.
    Kram Annemor. 🌷🌼💐🌼🌷

  2. stort grattis på din födelsedag.
    Kakor och bakelser måste man unna sig, absolut.
    Ha det fint. 🎂🍰🥮

  3. Stort GRATTIS i efterskott! Kul att du firade din dag i stil – hahaha! Kroppskorrigeringar – aldrig i livet. Take it or leave it brukar jag säga. Antingen gillar man mig som jag är eller så gör man det inte. Tror du tänker likadant. Dessa tankar har man råd med när man är äldre än 50 – hahaha:-)

    Snygg selfie!

    1. Ja, idag är det – och sedan några år tillbaka – take it or leave it 🙂
      Riktiga födelsedagen är i dag så du kom inte för sent med gratulationerna.
      Bilden har min syster tagit av mig, så det är inte en selfie 🙂

  4. Man skall njuta varje idag för vi vet inte vad som händer i morgon. Ha en fin födelsedag med gott att äta och dricka.

    Kramar från oss

  5. Grattis, litet i efterhand, fina Du… Vi får vara tacksamma och glada åt att få åldras, det är inte alla förunnat ❤️ Själva åldern på pappret är ju blott en siffra. Vi är ju inte äldre än hur vi känner oss 😊

      1. ”Att alltid vara en smula barn, det är att vara verkligt vuxen” och så har vi så roligt då vi vågar vara barnsliga och inte så himla allvarliga hela tiden 😊 Ha en fin Fredag!

      2. Vilket bra ordstäv eller vad det nu kallas. Helt sant! Vi är vuxna då vi vågar visa att vi har barnasinnet i behåll.
        Önskar dig en skön lördag!

  6. Håller helt med om ”take it or leave it”. Så har jag alltid tänkt. Ta mig som jag är eller låt bli.
    Du fyller år samma dag som min bästa vännina i Tyskland 😊
    Jag gillar blommande träd lite extra mycket. Det är så vackert. Ha det gott, kram!

    1. För mig har acceptansen av hur jag ser ut inte alltid funnits, det har gått i berg-och-dal-bana.
      Jag vet att jag ska duga som jag är, förnuftet säger att, känslor kan ibland säga annat.
      Men ju äldre jag blivit, desto mer tänker jag just som du skriver – på finska säger vi ”ota tai jätä” 🙂
      Kram!

  7. Varmt grattis till dina 62! Jättehärlig bild på det blommande trädet. Mina har blommat över och nu väntar jag på hagtornet. Det viktiga när man blir äldre är nog rörligheten och att man har det drägligt, smärtor kan man ofta inte udnkomma så man får lära sig att hantera dem.

  8. Grattis i efterskott, du ser strålande ut! En snygging i sina bästa år! Jag var bortrest några dagar och har halkat efter i bloggvärlden. Men bättre sent än aldrig!

    1. Tack så mycket min vän!
      Inte kan vi vara alla dagar i Blogglandia – jag tycker att jag också missat mycket, och skriver ibland förhandinställda korta inlägg, då jag vill behålla min strike på minst ett per dag.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.