Ful låda på vackert torg

Att någon ens kan komma på idén! Alltså att bygga en så här ful låda på ett vackert torg. Det är i sig inget fel på företagen Hesburger, S-Market och de andra som agerar här. Men lådan på Kaserntorget i Helsingfors är ju helt ryslig.
Jag var i storstaden i dag på ett årsmöte och personen som skulle kuska mig tillbaka till Lovisa hade bilen på P-platsen under torget. I annat fall hade jag förmodligen aldrig kommit till just det här torget, som ligger på ett par hundra meters avstånd från Esplanadparken. Utsikten söderut är helt slående vacker. Tittar man norrut är den en katastrof. Om arkitektur vet jag inte mycket, ej heller vem som ritat kvarteret. Är det empire eller jugend eller nåt annat? Det enda jag vet är att de gamla byggnaderna är vackra och att den låga betonglådan på torget är så ful att man kunde sätta en bomb under den.
Men sådant får man ju inte säga högt, kanske inte ens ironisera om i en blogg. Månne man får fråga vem som bär ansvaret för förstörelsen?

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.