BILDER från kräftskiva

Det här kortet välkomnade oss ute i hallen, även farstun kallad, i går kväll. Kräftskiva väntade alltså på K16!

Dekorationerna i fönstret syns inte så bra då bilden togs i motljus då det ännu var ljust utomhus. Men verandan är mysig.

Jag kan se på kräftor, också röra vid dem, men att börja krafsa i dem för att få ut något att äta… Nä, det får andra göra. Jag förstår att det är själva grejen med det där plocket som utgör en stor del av nöjet. Bäst att inte gå in på mina tankar kring kräftor (min make är faktiskt Kräfta, hahaa) – för då är jag säkert ute på allt för djupt vatten, och får alla kräftälskare emot mig.

Så här kan det se ut då kräftälskare är i farten. Skalen på de små röda vännerna var rätt hårda den här gången så det blev extra mycket jobb och därmed kladd 🙂

Jag siktade in mig på de här kräfttillbehören och tömde en HEL flaska.

Kryddost, paprika, kex och annat tilltugg fanns också om man inte blev mätt på kräftorna. Och även om jag inte åt kräftor själv tror jag mig veta att man inte blir mätt på fyra, fem sådana 🙂

… och mera smått plock här … så ingen gick hungrig hem från verandan.

———————

I dag gör jag de sista ändringarna i bokens manuskript, om paketet från lektören anländer vill säga. I kväll börjar jag laya sidorna.
Jag är inte utrustad med speciellt mycket tålamod, men det är något jag måste ha nu de här tre-fyra sista veckorna innan boken kommer från tryckeriet.
Och tänk att jag lyckats hålla pärmbilden hemlig…
Jag skulle SÅ gärna vilja visa den åt hela världen redan i dag. Argh!

20 reaktioner på ”BILDER från kräftskiva

 1. Jag gillar kräftor, men inte räcker det med en fyra-fem stycken. Det blir man inte mätt på, då vill det till att det finns annat att äta också. På er fest såg det inte ut att vara några problem alls att bli mätt.

  Kram, Ingrid

 2. Det där såg riktigt trevligt och gott ut. såväl kräftorna som de ädla dryckerna.
  Kan förstå att du väntar med spänning på att allt ska bli klart med boken. Var kommer den att ges ut?

 3. Jag ääälskar kräftor och kan (nästan) krafsa ur dem och äta hur många som helst 🙂

  … Jag vill verkligen läsa din bok och kan alltså inte beställa den nu utan måste vänta till slutet av september. … Ska sätta en kråka (skata) i min kalender 🙂

  Kram!

  1. Hahaaa… man kan ha olika benämningar på katastrof 😀
   Jag tycker det skulle vara en mindre katastrof om jag tvingades peta i mig det där innehållet från de röda hårdingarna…

 4. Mumsigt! Fast kräftor är egentligen inte jättemysigt att äta. Ett par kan vara gott, men jag gillar också tillbehören bättre. Typ kex och ost. Åh, hungrig!

 5. Oj håller du på med en bok? Va häftigt! Vad handlar den om? Jag är ingen kräftätare jag heller..av den enkla anledningen att ”fan orka sitta och pilla isär dom” , det är lättare OCH godare med det andra småplocket som finns..korv köttbullar etc 🙂

  1. Min bok kommer från tryckeriet 25 september, det är en relationsroman som handlar om en fiktiv nyhetschef på en tidning i Helsingfors. Det är en fri fortsättning på mina två tidigare böcker.

   Jag lägger ut mer info sedan när jag har boken i min hand, då kan man köpa den via http://www.debutsky.fi
   Fram till lanseringsdagen håller jag både titel och pärm hemliga 🙂

   Kul att du tittade in här!

   1. Tack, roligt då nån känner som du! Man möter en del annorlunda kommentarer också om man får säga så… du vet, då man ger ut på eget förlag är det alltid dom som tycker att det inte räknas eller är fint nog.

    Men jag skriver för att jag tycker det är skoj, och jag har mina läsare 🙂

   2. Ja men hur många är det inte som gett ut på eget förlag..alla kan inte få via dom ”stora och kända” bolagen. Och det är väl inte det som är poängen som författare, utan ATT man får dom publicerade så att andra får ta del av det. Man måste ju börja nånstans..och jag tycker nog det är tuffare att ge ut själv..för jag antar att det är omkostnader som man får stå för själv då? Och gör man det så är man hängiven sitt mål…och inte bara ute efter pengar och berömmelse…även om pengar inte sitter helt fel heller. Det kan väl knappast NÅN förneka 🙂

   3. I Svenskfinland är det svårt att få förlagen att nappa på, vi är få skribenter men det ratas med hård hand.
    Rik blir man ju inte, nej. Men pengar är inte allt i det här fallet fastän pengar annars inte alltid är fel, så som du säger 🙂
    Jag betalar allt själv, från tryck till marknadsföring. Man kan ju liksom inte börja räkna vad jobbet man gör kostar per timmer, då man skriver en bok på 1-3 år…

   4. Herregud så lång tid..jag skulle inte ha tålamod att skriva bok tror jag. Jag läste mycket förr däremot, men numera blir det aldrig av tyvärr. Man är trött när man kommer hem från jobbet och det ena med det andra..men jag vet att om jag tog mig i kragen så skulle jag komma igång igen..

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.