Brev från Kenya

Får då och då brev av fadderbarnet och hälsningar från organisationen.
Får då och då brev av fadderbarnet och hälsningar från organisationen.

Jag har ju inga egna barn men om någon frågar mig det brukar jag svara att jag har två, ett i Kenya och ett i Bolivia. Tjejen i Kenya har jag haft sedan 2001. Hon är född 1996 så hon var fem år då vi började och blir sjutton i maj.

Vi har aldrig träffats men jag har tänkt på det. Så omvälvande det skulle vara att få se henne.

I Bolivia har jag som bäst en tjej som är ungefär fyra år gammal. Hon heter Laura. Tidigare hade jag en annan tjej, men hon återförenades med sin far.

Laura bor i Corazon Grande (det stora hjärtat) som drivs av min vän från skoltiden, Siw Broman. Vill du bli fadder för ett barn hos henne hittar du information på hemmets sajt. För mig känns det bra att stöda Jepkoech i Kenya, men Siws hem upplever jag mig ha mer personlig kontakt till. Kanske jag någon dag kan besöka det också?

4 reaktioner på ”Brev från Kenya

 1. Vad fantastiskt roligt med ett brev från Kenya. Själv var jag fadder åt en pojke i Peru från det att han var sju år tills han blev vuxen och skaffat utbildning. Jag fick också brev därifrån då och det var ju helt enormt. Det tog månader men breven kom fram till slut och visst känns det exotiskt att få brev från länder så långt bortifrån!

  1. Jag det dröjer nog innan breven kommer fram, sex veckor räknar man med, men jag ska snart skriva några rader och sända färska foton på maken och mig åt tjejen i Kenya. Visst är det givande med fadderbarn!

 2. Vi får alla hjälpa till efter hjärta och förmåga. Här i Klintehamn har vi en organisation, Children of Santo Niño, som har jobbar i många år med loppis och insamlingar, för att bygga ett barnhem för gatubarn på Filippinerna. Dem stöder jag gärna, men något fadderbarn har jag aldrig haft.

  Det måste vara roligt att få brev och få följa ett barn långt borta i fjärran land. Tänk så roligt det vore om du fick träffa någon av dem. Det är väl ingen omöjlighet?

  Kram, Ingrid

  1. Man kan åka via organisationen på en dagsutflykt till byn där mitt barn i Kenya bor. Kanske det blir av en dag!
   Längre resa, men praktiskt ändå lättare, skulle den till Bolivia vara. Där får man jobba som volontär om man vill och jag känner ju barnhemmets ägare Siw 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.