Hopp om längre hållbarhet

Hade velat ha lite läckrare stövlar med snörning framtill med hoppas de här håller hela våren.
Hade velat ha lite läckrare stövlar med snörning framtill med hoppas de här håller hela våren.

Ett par svarta stövlar med snörning som jag köpte i Eskilstuna i oktober höll bara två månader… de kostade i och för sig bara 300 SEK som är cirka 30 euro, så den ekonomiska förlusten var inte stor.

Men det känns så miljövidrigt att bara slänga stövlarna, vilket man ju blir tvungen till då klacken var helt mos.

Hoppas de här håller lite längre. Köpte dem via nätet, så att klaga och byta blir inte lätt den här gången heller, om de är oanvändbara efter två månader.

De två par stövlar jag köpt i lilla Lovisa under de senaste åren har varit kvalitetspar. Ett par har jag haft snart nio (9) år och det andra paret en vinter. Och det paret tror jag kommer hålla länge till.

Problemet i en liten stad är bara ibland att utbudet inte är så stort. Nästa inköp kanske jag gör hos Sko Uno i Stockholm eller i någon specialaffär i  Helsingfors där det finns riktigt snygga modeller i olika färger. För jag vill ha stövlar med högt skaft i en fräck färg, med snören och nitar och grejer! Men inga höga klackar, tack.

10 reaktioner på ”Hopp om längre hållbarhet

 1. Jag bor ju som sagt på en liten ort i Norrland och handlar skor på vår skoaffär, och det är med kvalitè, lite dyrare men håller…
  dom jag köpte för två år sen var nog finskt märke och jag kommer nog aldrig att slita ut dom…men jag kanske vill ha nya med tiden…

  Tjingelingen från Rantamor.

 2. jag förstår hur du menar.
  Om du inte är här så ofta så kan jag skicka dig skorna som du tittar ut hos SkoUno. Jag bor ju precis i grannhuset och om det krisar så säg till 🙂

  Kram
  Stoffe

  1. Men va härligt Stoffe! Vet du om SkoUno har någon nätbutik eller nån sajt där man kan kolla modeller just de modeller som finns i butiken som är granne med dig?
   Du är allt snäll du om du menar allvar med det här 🙂 … och varför skulle du luras? Sån är inte du!

 3. Ojj vad kul att läsa att SkoUno finns kvar.
  Men till dina stövlar!!! Lämna tillbaks dom, dom ska hålla mer än 2 månader. Även om det är billigt. Och var inte så snäll om dom inte tar tillbaka dom, skriv ett inlägg om hela skötseln här på din fina blogg.

  1. Jag hade lämnat tillbaks dem om jag hade köpt dem i Lovisa där jag bor eller i Helsingfors, men jag köpte dem i Eskilstuna då vi var på besök hos släktingar där. Och fastän de hade kunnat ta emot stövlarna per post och reklamera där så tyckte jag det inte var värt besväret då de ”bara” kostade 300 SEK.

   Alltså – jag bor i Finland 🙂
   Men tack för ditt inlägg här och för att du berömde min blogg!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.