Änglarna gråter

Det har varit en tårdränkt dag.
Det har varit en tårdränkt dag.

Det var svärmor som sa det där om att änglarna gråter…
För det bara fortsätter regna från en jämngrå himmel.
Det är inte kul för någon. Inte för den som har en strandkiosk, inte för sommarrestaurangerna med sina mysiga uteserveringar, inte för jordbrukarna… ja, säg vem som gillar ihållande regn?

Jag har gråtit nästan hela dagen. Det blev ett känslosamt farväl med svägerskan, som varit och som är ett stort stöd i min sorg. Tråkigt att vi kan ses så sällan men tack och lov finns det internet och telefoner.
Och jag är inte ensam om att känna mig lurad.

Gråten helar har jag förstått. Men hur mycket ska jag gråta innan jag är hel? Hur många liter? Hur många timmar, hur många dagar, hur många veckor?

15 reaktioner på ”Änglarna gråter

 1. Det kommer en ny dag, Carita – en dag då du tackar det elände du nu går igenom. Bakom hörnet finns det nya, just det som just du är värd. Under tiden känner jag med dig och är fortfarande avundsjuk på att du har ett så fritt och fint jobb!

  1. Tack för dina fina ord – de värmer!

   Just nu är jag ju både tjänst- och semesterledig men jag hoppas jag orkar återgå till jobbet som journalist i mitten av augusti, författarskapet blir jag inte rik på 🙂

 2. En sån fin bild fick av gråten.
  Apropå änglar… Jag har några kunder som är mandaister. Och de tror på änglar, och varje år ( som blir nu snart, om en vecka tror jag) går de inte utanför hemmet, för då har änglarna tar lite ledigt för att rapportera till Gud. Och under den tiden blir mandaisterna mer sårbara, för änglarna inte skyddar dem. Jag brukar skoja med dem och säga att änglarna åker på semester för vila.

 3. Tror att man gråter precis så mycket som man behöver. Tårar innehåller stresshormoner och vi mår bra när vi gråter. Jag vill också tro på änglar och en bok som jag blev förtjust i är ”Någonstans inom oss” av Kajsa Ingemarsson. Kram!

  1. Ja, hörde det där om stresshormon innan och tror det är sant – mår alltid bättre efter att jag gråtit. Vare sig det varit längre eller kortare sessioner. Kramar!

  1. Blev mycket gråt i dag, men vi ska inte vara rädda för den – vi ska lära oss visa känslor. Om vi ska lära oss något av det här så är det just det.
   Kramar bästa du!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.