Väntar ännu på lyckan

I dag bestämde vi oss, M och jag, att vi bara ska vara vänner. Och det är ju inget illa med det, för vänner kan göra många fina och roliga saker tillsammans. Vi fortsätter träffas då och då.

Men att vi inte satsar på ett seriöst förhållande beror dels på avståndet (10 mil i en riktning), dels på att ingen av oss vill flytta ihop med en annan person just nu. Skönt att vara överens, inga hard feelings här inte. Jag är glad för att jag fått lära känna honom, en underbar och klok människa.

Då jag nätdejtar kört jag med öppna kort från första början. Berättar om min livssituation och vilka förväntningar jag har på den person som jag kanske ska börja träffa. Följande steg är att träffas IRL och de dejtarna brukar säga ganska mycket. Första träffen sker på neutral plats, på en P-plats eller på ett café – då har bägge samma ärliga chans att ”fly” om man så vill 🙂

Var i dag på shoppingrunda i grannstaden med min syster.
Min princip är att köpa allt det jag kan från hemstaden, men ibland är det roligt att åka till Borgå, bland annat för att vissa saker inte finns att köpa i Lovisa. Till exempel har vi ingen kemikaliehandel här som säljer Sensais eller Cliniques makeupartiklar.

Men… nu shoppade jag så mycket så jag måste dela upp bilderna på flera inlägg. Hoppas det inte var någon sådan där ”köp-inget-dag” i dag… 😀

Bambu som för lycka med sig?
Bambu som för lycka med sig?

I Kina har The Lucky Bamboo en djup spirituell mening. Den ges ofta bort som gåva. Enligt Feng Shui hjälper bambuväxten till då det gäller att frigöra positiv energi i omgivningen.

Vi startade shoppingrundan vid Konstfabriken och kunde där beundra män som skapade iskonst.
Vi startade shoppingrundan vid Konstfabriken och kunde där beundra män som skapade iskonst.
En färdig skulptur - tror jag :-)
En färdig skulptur – tror jag 🙂
Välkomna hem till mig. Ny dörrmatta. Men borde hjärtat vara svängt åt andra hållet? Åsikter? För mig känns det mest naturligt att ha mattan så här.
Välkomna hem till mig. Ny dörrmatta. Men borde hjärtat vara svängt åt andra hållet? Åsikter? För mig känns det mest naturligt att ha mattan så här.

Eftersom jag vill minimera antalet prylar hemma hos mig köper jag bara sådant jag verkligen behöver, och sådant som jag använder, typ makeup, klisterbilder, kläder etc.
Ny bildkavalkad kommer senare!

24 reaktioner på ”Väntar ännu på lyckan

 1. Starck människa du som kan sådär med motpartnern besluta att bara vara vänner. 🙂 Av mig skulle det kräva rätt så mycket.. Sådär önskade jag också tillbörjas med före mitt förra förhållande med arbetskompisen, visste att hon var gift osv. men känslorna förde med sig och det blev förhållande och nu är vi ex. Om vi ännu skulle sällskapa skulle de i början av mars bli 1 år fullt. Periodvis kommer vi bra nog överens med varandra medan i nästa sväng är vi på stridsfot och spåttar allt ut åt varandra vad vi tycker och tänker om varandra.

  1. Man kanske lär sig med åren 🙂 … jag vet inte. M och jag har ingen orsak att vara sura på varandra, vi kände och tyckte lika. Ingen var mer eller mindre kär än den andra. Nu gav vi varandra bara full frihet att gå vidare i livet.
   Men jag känner igen det där beteendet du beskriver också 🙂

   1. Nu skulle jag våga säga att med åren lär man sig. 🙂 Själv orkar man nog inte jämnt vara på stridsfot med henne, det är främsta orsaken nu varför man sökt annan arbetsplats åt sig och också nu fått det, börjar 30.3.

 2. Jag tror att mattan är vändbar..
  Så, när du är hemma så har du den, ”rättvänd” När du går ut, vänder du den igen. För du ska ju möta den när du kommer hem igen.
  Har du haft en date hemma kan den agera ”betygs-matta”. Uppochner, är inget bra tecken, för snubben….
  kramisen.

  1. Hahaahaaa – tack Mickan, du är rolig! Vardagsmotion blir det också att böja sig varje gång man gått ut eller kommit in.
   Och att betygsätta snubben – men han kanske inte ens förstår vinken 🙂

 3. Lite märkligt ändå, men det är kanske bara jag som tänker så.
  Det är skönt att ni kan vara vänner, men…både han och du visste ju att avståndet mellan är skulle vara 10 mil i en riktning. Ni visste också att ni inte ville flytta, så varför ens blev ni intresserade att få till träffen???
  Är det det som kallas för vita lögner?
  Det är lite när jag har annonserat ut min lilla etta och jag uppgav hur många kvadratmeter lägenheten var. Ändå säger de jag trodde att det var större. 🙂
  ………
  Märklig hur man ger magiska krafter till vissa saker. Hoppas att den ger balans åt ditt sfär. 🙂
  ………..
  Vad är det för konstig typ som står där till höger i bilden. Ser ut som en deltagare i motorsågsmassaker. Men det kanske var det på ett sätt en motorsågsmassaker al a isskulptur – och fint blev det oxå.
  ……..
  Hahaha, gillar avslutningen. Att du köper bara sånt som du verkligen verkligen behöver. Det gör jag med, men lägenheten är överfull numera. Men det kändes att de här sakerna behövde jag när jag köpte dem.
  Kram 🙂

  1. Vi ville båda ha närhet, det är en sanning jag kan stå för och skriva ut här. Vi började också tycka om varandra, men steget till att vara ett par på heltid var ändå för långt. Tiden vi hade fått tillsammans t.ex. för att resa, gå på bio, ut och äta osv. hade varit begränsad.

   Motorsågsmassaker 🙂 Ja, nog kan man se det så också! De höll på och jobbade med skulpturerna.

   Angående saker – jag ska fortsätta min rensning fastän mycket blev sålt och slängt då jag flyttade – tar ett bord på loppmarknad snart, finns böcker, väskor och annat att bli av med 🙂
   Kramar!

 4. Gillar isskulpturerna. Kul att du kunde kolla hur de skapades.
  Dörrmattan – ja det beror ju på. Vill du välkomna gäster så borde du vända på den. Ska du vara snäll mot dig själv låter du den ligga sådär.

  Å vad gäller M. Måste man flytta ihop? Kan man inte bara vara särbo, då nöter man ju inte ens på varandra;-)

  1. Dörrmattan får stå kvar som den gör 🙂
   M och jag hade inte behövt flytta ihop, nej. Men vi tyckte ändå avståndet var lite väl stort, han jobbar ofta kvällar och helger, då som jag är ledig. Så vi hade inte kunnat träffas så ofta, nu är vi båda fria att göra vad vi vill.

 5. Bloggen min eller fb-väggen min kanske berättar det vid något skede. 😉 Dagsarbete är det frågan om (har inte gjort nu dagsarbete i snart två år). 🙂

 6. Lite öppet nog ännu att gör man två arbeten samtidigt eller inte. Inga hinder har man för det men man ser vad tiden hämtar med sig. 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.